Moment istoric: va fi lansată prima rachetă spaţială de pe teritoriul britanic

  • Prima lansare a unei rachete spaţiale de pe teritoriul britanic va avea loc luni.
  • Iniţial, lansarea trebuia să aibă loc înainte de Crăciun dar a fost amânată din cauza unor probleme tehnice.
416 afișări
Imaginea articolului Moment istoric: va fi lansată prima rachetă spaţială de pe teritoriul britanic

Sursa foto: Twitter/Spaceport Cornwall

Lansarea va avea loc de la Spaceport Cornwall situat pe coasta de sud-vest a Marii Britanii.

Dacă vremea va fi favorabilă, misiunea Start Me Up va începe la ora 22.16, potrivit Sky News. În caz contrar, misiunea va fi amânată, dar experţii sunt pregătiţi să facă lansarea în zilele următoare.

Racheta va transporta mai mulţi sateliţi. Melissa Thorpe, şefa Spaceport Cornwall, a descris misiunea ca fiind un „moment fenomenal" care va „transforma accesul la spaţiu în întreaga lume".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici