Morgan Freeman, prezentator şi producător al unui serial despre marile religii ale lumii

Actorul american Morgan Freeman a ales să îşi lărgească aria de activitate şi va deveni prezentator şi producător al unui serial de televiziune despre marile religii ale lumii, informează contactmusic.com.

568 afișări
Imaginea articolului Morgan Freeman, prezentator şi producător al unui serial despre marile religii ale lumii

Morgan Freeman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intitulat "Story of God", noul serial TV va explora diverse aspecte ale divinităţii, inclusiv cele despre Geneză, miracole religioase şi reînviere.

Morgan Freeman, care l-a interpretat pe Dumnezeu în filmele de comedie "Dumnezeu pentru o zi/ Bruce Almighty" şi "Evan Atotputernicul/ Evan Almighty", va vizita cu ocazia filmărilor pentru noua producţie TV o serie de situri religioase importante, precum Zidul Plângerii din Ierusalim, Copacul Iluminării lui Buddha, temple ale civilizaţiei Maya şi celebra biserică evanghelică Lakewood din statul american Texas.

Starul american va fi însoţit în aceste călătorii de o echipă de oameni de ştiinţă specializaţi în arheologie şi istoria religiilor.

Morgan Freeman va participa, de asemenea, la o serie de teste neurologice, ce vor fi realizate de cercetători pentru a studia efectele pe care credinţa în Dumnezeu le are asupra creierului uman.

Serialul "Story of God" va fi difuzat în 2016 de filiala americană a postului National Geographic şi pe Nat Geo Mundo.

Morgan Freeman, care a cunoscut succesul în cinema după ce a trecut de vârsta de 50 de ani, a primit, în februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestaţia din "O fată de milioane/ Million Dollar Baby", de Clint Eastwood. Actorul a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din "Strada/ Street Smart", "Şoferul Doamnei Daisy/ Driving Miss Daisy", "Închisoarea Îngerilor/ The Shawshank Redemption" şi "Neînfrânt/ Invictus". În vara anului 2014, starul american a putut fi urmărit pe marile ecrane din România în filmul "Lucy", de Luc Besson, unde joacă împreună cu Scarlett Johansson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici