Mormânt vechi de peste 4000 de ani, descoperit recent în Egipt. Arheologii au rămas UIMIŢI când au văzut ce se afla în interior | VIDEO

Arheologii egipteni au descoperit un mormânt cu picturi foarte detaliate în regiunea Giza. Situl arheologic este vechi de aproximativ 4,400 de ani şi aparţine celei de-a cincea dinastii nobile, numită ”Khuwy”.

11029 afișări
Imaginea articolului Mormânt vechi de peste 4000 de ani, descoperit recent în Egipt. Arheologii au rămas UIMIŢI când au văzut ce se afla în interior | VIDEO

SURSĂ FOTO: CAPTURĂ RUSSIA TODAY

Situl descoperit recent are forma literei ”L” şi i-a uimit pe arheologi. Picturile cu heroglife de pe pereţi au fost atât de bine conservate încât experţii au reuşit să recolteze amprentele pictorului care le-a realizat.

Mormântul este făcut din calcar, în timp ce picturile extrem de colorate au fost create cu o răşină specială, potrivit ministerului de antichităţi de la Cairo, citat de site-ul Russia Today.

Mormântul se află în proximitatea altor monumente antice importante, precum Marele Sfinx şi Priamidele din Giza. De altfel, toată regiunea reprezintă o sursă importantă de venit pentru statul egiptean, având în vedere că foarte mulţi turişti vin special în Egipt pentru a vedea monumentele vechi de mii de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici