Nominalizaţii la premiile Oscar au participat la tradiţionalul banchet organizat înainte de gală

Numeroase staruri au participat, luni seară, la banchetul anual al nominalizaţilor la premiile Oscar, în cartierul Beverly Hills din Los Angeles, organizatorii ceremoniei profitând de ocazie pentru a le oferi acestora un set de recomandări privind discursurile de mulţumire.

24 afișări
Imaginea articolului Nominalizaţii la premiile Oscar au participat la tradiţionalul banchet organizat înainte de gală

Nominalizaţii la premiile Oscar au participat la tradiţionalul banchet organizat înainte de gală (Imagine: Medafax Foto/AFP)

Aproximativ 120 de potenţiali câştigători ai premiului Oscar s-au reunit la Beverly Hilton Hotel pentru acest banchet, organizat cu trei săptămâni înainte de gala de decernare a premiilor Oscar, programată pe 7 martie.

Producătorii galei, Bill Mechanic şi Adam Shankman, le-au reamintit personalităţilor prezente la banchetul de luni seară, printre care s-au aflat Meryl Streep, George Clooney şi Morgan Freeman, recomandările Academiei de film americane referitoare la discursurile de mulţumire, considerate "oaia neagră" a oricărei ceremonii de acest tip.

"Discursurile de mulţumire care se limitează la recitarea unei liste interminabile de nume, pe care publicul nu le cunoaşte, nu sunt doar plictisitoare, ele reprezintă elementul cel mai detestat al întregii seri", a declarat Bill Mechanic, pe un ton pe jumătate serios, pe jumătate provocator.

"Ne-am dori ca voi să vă gândiţi la acest aspect mai serios ca în trecut. Pot să vă spun, căci am trăit un astfel de moment, să mă aflu pe «lista de mulţumiri», nu mi-a oferit vreo plăcere deosebită. Aş fi preferat să aud motivele pentru care această recompensă este importantă pentru persoana care a primit-o, decât să îmi aud numele înecat într-o mare de multe alte nume", a adăugat Bill Mechanic.

Coproducătorul galei premiiloe Oscar, Adam Shankman, a precizat că laureaţii din 2010 vor avea posibilitatea de a rosti două discursuri - unul pentru publicul din sală, iar celălalt pentru o cameră video din culise special amplasată pentru a mulţumi anumitor persoane.

"În faţa acelei camere, veţi putea să mulţumiţi întregii lumi: agentului, mamei, copiilor, purtătorului de cuvânt, contului de pe Facebook, animalului de companie şi chiar vecinului de pe palier", a adăugat Adam Shankman.

Bill Mechanic s-a amuzat la rândul său, amintind viitorilor câştigători care nu vor respecta limita celor 45 de secunde atribuite pentru un discurs că organizatorii galei vor dispune de un întreg arsenal de "arme" foarte eficiente pentru a-i face să tacă.

Ei ar putea să îi "înece" cu ajutorul unei muzici orchestrale intempestive sau, pur şi simplu, să le taie microfonul. "Preferata mea este trapa secretă (în care ar cădea câştigătorul prea vorbăreţ), dar ne-au convins să renunţăm la ea", a declarat Bill Mechanic.

"Aveţi 45 de secunde pentru a vă adresa mulţumirile. Vă rog, faceţi în aşa fel încât acea seară să fie agreabilă, iar noi să nu fim nevoiţi să recurgem la aceste procedee", a continuat el.

Deşi aceste recomandări au fost făcute cu mult umor, ele au conţinut şi un mesaj cât se poate de serios.

Organizatorii galei Oscarurilor trebuie să lupte împotriva unei tendinţe de scădere a audienţei, înregistrată în ultimii ani, şi nu vor ca roadele eforturilor lor de redinamizare a galei, recompensate în 2009 printr-o creştere a audienţei, să fie distruse de interminabilele discursuri de mulţumire.

Academia de film americană a considerat util să mărească de la cinci la zece numărul peliculelor nominalizate la categoria "cel mai bun film al anului", tocmai pentru a trezi şi mai mult interesul telespectatorilor.

Cu trei săptămâni înainte de ceremonie, filmul "The Hurt Locker", ce prezintă aventurile unei echipe de genişti americani din Irak, reprezintă unul dintre marii favoriţi, alături de "Avatar", lungmetrajul care a stabilit noi recorduri mondiale de încasări. Ambele pelicule au primite câte nouă nominalizări.

Gala premiilor Oscar va avea loc pe 7 martie, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici