O carte pe zi: ”Camera rubinie” de Pauline Peters

”O combinaţie reuşită de roman istoric şi roman poliţist scris într-un stil antrenant.” (Amazon)

285 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: ”Camera rubinie” de Pauline Peters

O carte pe zi: ”Camera rubinie” de Pauline Peters

Pauline Peters (n.1966) este pseudonimul jurnalistei germane Beate Sauer, care, sub acest nume şi vreo alte două a publicat mai multe romane istorice şi poliţiste. Locuieşte şi lucrează în Kőln.
Camera rubinie e primul volum din trilogia ”Victoria Bredon”.

Scriu editorii: ”Londra, 1907: Împotriva voinţei familiei ei nobile şi influente, tânăra şi rebela Victoria locuieşte, după moartea tatălui său, cu Hopkins, majordomul acestuia, un bărbat riguros, destoinic şi demn, în jur de şaptezeci de ani. Nu este bogată, dar este fericită. Lumea ei începe însă să se clatine când apar indicii despre un vechi secret al familiei.

Unica persoană care ar putea să-i răspundă întrebărilor este asasinată... Reputaţia Victoriei este în pericol. Cavaler şi serviabil se dovedeşte a fi atractivul ziarist Jeremy Ryder. Dar se poate oare Victoria încrede în el?”

Romanul, ca multe altele din cxele scrise de Suaur, este un amestec de roman istoric şi thriller.
Victoria Brendon e o tânără rebelă căreia îi place să facă fotografii pe care le vinde unui ziar. Sfidează regulile rigide şi se alătură mişcării sufragetelor. Se îndrăgosteşte de un tânăr duce chipeş care îi acceptă comportamentul rebel. Majodormul Stephen Hopkins scrie şi el la ziar, are o rubrică culinară sub un pseudonim feminin, Mrs. Ellingham. Este loial, dar cu un comportament ciudat. Victoria află că tatăl ei, un fost medic legist, i-a ascuns multe, dar cel care i-ar putea dezvălui secretele este asasinat şi tânăra pleacă pe urmele asasinului. Ajutată şi de majordom. Descoperă curând alte trei crime. Îl lăsm pe cititor să afle mai multe.

Camera care dă titlul romanului e o cameră de bordel.

Merită menţionată nota autoarei, la finalul postfeţei: ”Câteva cuvinte despre sufragete. Dacă aş fi trăit în vremurile în care se petrece acţiunea din Camera rubinie, probabil aş fi considerat-o pe Emmeline Pankhurst o persoană dificilă. Multe dintre acţiunile sufragetelor le-aş fi considerat poate discutabile. Dar cercetând lupta lor pentru dreptul femeilor de a vota m-am lămurit încă o dată că dreptul universal la vot este un superior câştig democratic, nu unul de la sine înţeles.”

Pauline Peters – Camera rubinie. Editura RAO. Traducere din germană de Cornel Stoenescu. 448 pag.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici