O plăcuţă specială, amplasată în faţa mall-ului unde Barack Obama a sărutat-o prima dată pe Michelle - FOTO

O plăcuţă specială a fost amplasată în faţa mall-ului Hyde Park din Chicago, unde Barack Obama a sărutat-o prima dată pe Michelle, actuala lui soţie.

194 afișări
Imaginea articolului O plăcuţă specială, amplasată în faţa mall-ului unde Barack Obama a sărutat-o prima dată pe Michelle - FOTO

O plăcuţă specială, amplasată în faţa mall-ului unde Barack Obama a sărutat-o prima dată pe Michelle - FOTO (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Michelle era avocată la o importantă firmă din Chicago. Barack Obama absolvise dreptul la Universitatea Harvard şi tocmai se angajase la acea firmă de avocatură pe perioada verii. El s-a îndrăgostit de ea imediat ce a văzut-o. Ea nu era chiar atât de sigură. Însă Barack a reuşit să o cucerească, iar tânărul cuplu şi-a început relaţia cu un sărut pe care cei doi l-au schimbat în magazinul de îngheţată Baskin-Robbins din mall-ul Hyde Park. Aşa s-au îndrăgostit Michelle şi Barack Obama în 1989, informează Chicago Tribune.

Miercuri, o plăcuţă considerată istorică a fost montată la colţul străzii Dorchester Avenue cu 53rd Street din Chicago, pentru a marca locul exact în care cei doi s-au sărutat pentru prima dată.

Un citat extras dintr-un interviu pe care Barack Obama l-a acordat revistei O, The Oprah Magazine, în februarie 2007, este înscris în partea de jos a plăcii, în care este încastrată o fotografie a cuplului.

"La prima noastră întâlnire, i-am oferit cea mai bună îngheţată de la cofetăria Baskin-Robbins. Am sărutat-o şi avea gust de ciocolată", a spus Obama în acel citat.

Plăcuţa este încastrată într-un bloc din granit de 1.360 de kilograme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici