O poliţistă din Cluj prinde hoţi la serviciu, iar în timpul liber creează opere de artă din sârmă | GALERIE FOTO

O tânără poliţistă din Cluj prinde hoţi la serviciu, iar în timpul liber creează opere de artă din sârmă, reprezentând animale. Printre lucrările reprezentative se numără un cal din sârmă aproape de dimensiunile unui ponei, amplasat pe o pânză, la care a lucrat 3 luni.

2729 afișări
Imaginea articolului O poliţistă din Cluj prinde hoţi la serviciu, iar în timpul liber creează opere de artă din sârmă | GALERIE FOTO

O poliţistă din Cluj prinde hoţi la serviciu, iar în timpul liber creează opere de artă din sârmă | GALERIE FOTO

Sandra recunoaşte că, pentru ea, calul, pe care îl consideră un animal nobil, exprimă eleganţă, putere, tărie, încercând să-i surprindă măiestria în fiecare lucrare, în ipostaze diferite.

”Unele elemente din caracterul lui le regăsesc şi în caracterul meu, motiv pentru care m-am făcut poliţist şi cred că această creativitate pe care am descoperit-o mă ajută şi în munca de poliţie. Sunt câteva elemente care mă caracterizează, pe de-o partea legea, ordinea, disciplina, siguranţa, iar de cealaltă parte artele şi relaxarea prin creaţie”, a explicat Sandra Doja.

După absolvirea liceului, tânăra clujeancă nu a urmat Universitatea de Arte şi Design (UAD) din Cluj-Napoca deoarece şi-a dat seama că talentul descoperit vine din interior şi îl poate dezvolta singură, fără a mai fi nevoie de studii de specialitate, astfel că totul s-a transformat în hobby.

”Această abilitate de a modela sârma mi-am descoperit-o singură în anii de liceu. Uneori nici nu folosesc pentru creaţiile mele materiale de inspiraţie, poze de exemplu, nici rigla, nici alte instrumente de măsurare, ci măsor totul din ochi”, a mai spus Sandra.

Pentru realizarea operelor sale şi îndoirea sârmei, tânăra îşi foloseşte doar degetele goale, fără mănuşi, şi, uneori, un patent sau un cleşte.

”Este o activitate migăloasă, un hobby care îţi solicită mult psihicul, necesită multă concentrare şi atenţie la detalii. Pun suflet în tot ce fac. Tot timpul îmi vin idei şi realizez aceste lucrări care mă reprezintă când vin de la serviciu, câteva ore, dar şi la sfârşit de săptămână”, a menţionat tânăra.

Printre lucrările reprezentative ale poliţistei se numără realizarea unui cal din sârmă, aproape de dimensiunile unui ponei, amplasat pe o pânză de 120 de cm pe 80 de cm, pentru care a lucrat 3 luni şi a reprezentat lucrarea sa de diplomă la absolvirea liceului, şi un câine în mărime naturală, dublura din sârmă a căţeluşei sale, Zina, care îi păzeşte camera de acasă.

Prima expoziţie cu animalele din sârmă pe care o va realiza Sandra Doja va fi în 23 martie, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, manifestare care se va desfăşura la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) din Cluj-Napoca. Aceasta ar putea fi urmată şi de alte expoziţii personale în cadrul unor galerii de artă.

”Voi prezenta în prima expoziţie circa 20 de lucrări, instalaţii din sârmă dar şi picturi”, a spus Sandra Doja.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici