O trupă rock anunţă un nou album şi, „posibil", turneul de adio

Trupa rock britanică The Who a anunţat primul album din ultimii 13 ani, dar şi, "posibil", turneul de adio, în care va fi acompaniată de o orchestră, potrivit contactmusic.com.

524 afișări
Imaginea articolului O trupă rock anunţă un nou album şi, „posibil", turneul de adio

O trupă rock anunţă un nou album şi, „posibil", turneul de adio

Membrii supravieţuitori ai trupei, Roger Daltrey, în vârstă de 74 de ani, şi Pete Townshend, în vârstă de 73 de ani, au anunţat că noul album va fi o continuare a materialului discografic lansat în 2006, "Endless Wire".

Majoritatea noilor piese sunt compuse de Pete Townshend, care le-a descris drept "balade sumbre, compoziţii heavy rock, electronic experimental, demo-uri şi acorduri Who care încep cu o chitară ce face yanga-dang".

Iar Daltrey şi-a avertizat fanii că, deşi în concerte vor fi acompaniaţi de o orchestră, acest lucru nu înseamnă un compromis în ceea ce priveşte muzica trupei.

Tot Daltrey a mai spus că acesta va fi, "posibil, ultimul turneu". Muzicianul - care a fost operat de o tumoare precanceroasă în 2009 - a dezvăluit anul trecut că, potrivit termenilor din asigurarea sa de sănătate, nu are voie să susţină concerte în zile consecutive.

Mai multe detalii despre noul album vor fi oferite în lunile următoare.

Pete Townshend şi Roger Daltrey sunt membrii supravieţuitori din componenţa originală a trupei The Who, după decesul toboşarului Keith Moon şi cel al basistului John Entwistle.

Trupa The Who a fost înfiinţată în 1964, în Marea Britanie, şi este considerată una dintre cele mai influente din domeniul muzicii rock.

Printre cele mai cunoscute cântece ale trupei se numără "I Can't Explain", "My Generation", "Substitute" şi "Happy Jack".

În 2001, The Who a primit un premiu Grammy pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei muzicale. De asemenea, trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1990, iar şapte dintre materialele sale discografice au fost incluse în topul 500 al celor mai bune albume din toate timpurile realizat de revista Rolling Stone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici