Obama îşi va petrece Crăciunul în Hawaii

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, îşi va petrece vacanţa de Crăciun în Hawaii, dar pentru moment nu se ştie când va pleca, a explicat marţi purtătorul său de cuvânt, adăugând că acest lucru va depinde de modul în care avansează reforma asigurărilor de sănătate în Congres.

11 afișări
Imaginea articolului Obama îşi va petrece Crăciunul în Hawaii

Obama îşi va petrece Crăciunul în Hawaii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa lui Obama "va decide în această seară când va pleca preşedintele". "Imediat ce vom şti, vă vom spune. Dar nimic nu este stabilit. Nu a fost luată nicio decizie în acest moment", a declarat Robert Gibbs.

După mai multe luni de dezbatere, Senatul american a deschis luni calea adoptării ambiţioasei reforme de asigurări de sănătate dorite de Obama. Propunerea de lege ar putea fi adoptată definitiv joi seara, înainte de Crăciun.

Dar înainte ca Obama să poată promulga această lege, ea trebuie armonizată cu un alt text deja votat de Camera Reprezentanţilor, ceea ce generează noi negocieri, or preşedintele vrea ca această lege să fie gata până la sfârşitul anului.

Obama a mers în Hawaii, statul său natal, în vacanţa de Crăciun din 2008, pe când era preşedinte ales. Aici el a înotat, a jucat golf dar şi-a făcut timp şi pentru a vizita o bază a puşcaşilor marini.

Chiar şi pe malurile însorite ale arhipelagului, departe de cei 45 de centimentri de zăpadă din Washington, preşedintele nu va fi rupt de serviciile cerute de mandatul său, a subliniat Gibbs.

"Preşedinţii sunt rareori în vacanţă (...) dacă sunt noutăţi în legătură cu (reforma) sistemului de sănătate, va fi evident disponibil", a subliniat purtătorul de cuvânt.

"Preşedintele va continua să primească informaţii zilnice cu privire la serviciile secrete şi securitate, la fel ca atunci când merge în străinătate. Şi noi dispunem, în mod evident, de o reţea extinsă pentru a putea gestiona orice situaţie", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici