Obama s-a lăudat în faţa preşedintei sud-coreene că ştie să danseze "Gangnam Style"

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama s-a lăudat marţi că stăpâneşte dansul "Gangnam Style", popularizat de cântăreţul sud-coreean Psy, într-o conferinţă de presă comună cu preşedinta sud-coreeană Park Geun-hye.

906 afișări
Imaginea articolului Obama s-a lăudat în faţa preşedintei sud-coreene că ştie să danseze "Gangnam Style"

Obama s-a lăudat în faţa preşedintei sud-coreene că ştie să danseze "Gangnam Style" (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"În întreaga lume, oamenii sunt antrenaţi de cultura coreeană, (de) valul coreean", a declarat Obama, după ce a salutat "progresele extraordinare" înregistrate la Seul în domeniile politic şi economic, în ultimele decenii.

"Iar aşa cum i-am spus preşedintei Park (Park Geun-hye), fiicele mele m-au învăţat (să dansez) mai degrabă bine «Gangnam Style»", a adăugat Obama, provocând râsete în audienţă. Fiicele lui Obama, Sasha şi Malia, au 11 şi, respectiv, 14 ani.

Psy, pe care îl cheamă de fapt Park Jae-sang, a făcut muzica sud-coreeană celebră în întreaga lume, în 2012, prin cântecul "Gangnam Style", al cărui clip, în care apare dansând, a înregistrat un record pe site-ul de partajare a clipurilor video YouTube, cu aproape 1,6 miliarde de accesări.

În ziua realegerii sale, pe 6 noiembrie 2012, Obama declara pentru un post de radio că tocmai a descoperit această coregrafie.

"Cred că pot să dansez aşa. Dar nu ştiu dacă balurile de învestire vor fi cel mai bun moment să mă lansez (...). Poate că o voi face în privat pentru Michelle", Prima Doamnă, spunea el în glumă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici