Ofertă turistică bizară: Excursie de 4 zile la New York cu o doză de vaccin inclusă. Cum s-a născut „turismul de vaccin”

  • Cu puţin înainte ca vaccinul Covid-19 să-şi facă debutul luna trecută în Statele Unite, o agenţie de turism indiană numită Gem Tours & Travels a anunţat că înregistrează clienţi pentru un nou pachet interesant: o călătorie de patru zile de la Mumbai la New York cu o doză de vaccin inclusă pentru aproximativ 2.000 de dolari.
  • „Turismul cu vaccinuri”, l-a numit Nimesh Shah, specialistul în dezvoltare de afaceri al companiei.
  • „Acceptam doar indieni cu o viză valabilă de 10 ani în SUA”, a declarat Shah pentru ThePrint. „Nu luăm bani, ci doar facem înregistrările preliminare pentru moment. Suntem mândri că am inventat termenul „turism de vaccin”.
4249 afișări
Imaginea articolului Ofertă turistică bizară: Excursie de 4 zile la New York cu o doză de vaccin inclusă. Cum s-a născut „turismul de vaccin”

Ofertă turistică bizară: Excursie de 4 zile la New York cu o doză de vaccin inclusă. Cum s-a născut „turism de vaccin”

Practica a fost preluată şi de alţi operatori concurenţi precum Zenith Holidays, cu sediul în Kolkata care a înregistrat clienţii pentru pachetele de vaccinare, relatează NBC.

Pronab Sarkar, preşedintele Asociaţiei Indiene a Operatorilor de Turism, a condamnat companiile pentru practică. Dar Zenith Holidays, care, în general, nu oferă pachete de călătorie în SUA, are încă pe site-ul său oferta, unde clienţii pot completa un formular de înregistrare, pot da click pe trimitere şi în câteva minute apare un e-mail de la companie care promite mai multe informaţii în curând.

Cât de mulţi indieni s-au înscris pentru o astfel de excursie în SUA nu este clar. Dar ideea că cineva cu bani dintr-o ţară care nu are sau are acces limitat la vaccinurile Covid-19, ar putea zbura în altă ţară pentru a obţine o doză a ridicat atât indignarea, cât şi întrebările etice.

În Florida, rapoartele privind un număr mare de canadieni, brazilienilor şi venezuelenilor, precum şi ale oamenilor din alte state l-au determinat pe medicul general al statului să semneze săptămâna trecută un aviz de sănătate publică care să solicite furnizorilor de vaccinări să se asigure că fiecare persoană care primeşte doza trăieşte în stat. Dar deja aproape 40.000 de persoane, a căror adresă de domiciliu a fost listată ca „în afara statului”, au fost vaccinate în Florida, arată datele oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici