„Oh, Ramona!”- poveste comică de dragoste românească, între premierele jumătăţii lui februarie

O poveste autoironică de dragoste românească are cu ce concura între premierele jumătăţii lui februarie, fie că este vorba de eroi SF, de balerina în luptă cu propriul corp, sau de fata care se dă de ceasul morţii ca să nu îşi piardă viaţa din nou, ori ciocnirea animată între figurinele flexibile.

512 afișări
Imaginea articolului „Oh, Ramona!”- poveste comică de dragoste românească, între premierele jumătăţii lui februarie

"Oh, Ramona! "-poveste comică de dragoste românească, între premierele jumătăţii lui februarie

"Oh, Ramona!" e filmul românesc filmat în engleză la Braşov, Constanţa şi Bucureşti, cu o distribuţie din care fac parte, alături de tineri actori şi vedete din România, şi mulţi artişti din Marea Britanie şi de peste Ocean. Regizorul Cristina Jacob are deja fanii ei, după succesul comediilor "Selfie" şi "Selfie 69", iar acum aceştia au ocazia să dezbată cu fanii cărţii lui Andrei Ciobanu ce are varianta văzută a poveştii de a provocat reacţiile entuziaste ale publicului larg încă înainte de premiera oficială a filmului, aproape toate biletele pentru proiecţiile organizate în avanpremieră fiind epuizate. Abia acum, când comedia a intrat în programul cinematografelor din toată ţara, se va putea vedea cu ce iese filmul în evidenţă în materie de adolescenţă şi maturizare la nivel de alegeri sentimentale.

Maturizarea cu toate jenele candide se vede aşa: 

Regizorul Robert Rodriguez vine cu "Alita: Battle Angel/ Alita: Îngerul războinic". Jennifer Connelly, Rosa Salazar, Christoph Waltz şi Mahershala Ali ţin capul de afiş în aventurile SF depănate pe mâna electronică a Alitei, o tânără cyborg care nu îşi aminteşte mare lucru, dar are ochi mari şi poate să ducă multe din problemele lumii fără să se bazeze doar pe micile pompe hidraulice care îi acţionează resorturile.

Eposul SF se simte cam în aceşti termeni:

"Girl/ Balerina" e filmul lui Lukas Dhont care a luat premii peste premii în Europa şi aduce pe ecran frământările Larei, tânăra de 15 ani care munceşte din greu pentru a deveni balerină, în ciuda faptului că trupul ei pare să i se împotrivească.

Cei mai grei paşi de dans se văd după cum urmează

"Happy Death Day 2U/ Zi de naştere mortală 2" e misterul horror al săptămânii pentru marile ecrane româneşti. Christopher Landon regizează povestea fetei care a murit de 17 ori şi tot mai încearcă să scape. Tree Gelbman pare să se descurce cu echilibrarea perioadei pe care o are de retrăit la infinit din propria sa viaţă înaintea morţii violente. Dar e numai o impresie.

Spaima în ritmul crimelor multiple vine astfel: 

"The Lego Movie 2: The Second Part/ Marea Aventură Lego 2" e adus de regizorii Mike Mitchell şi Trisha Gum. Aventura cetăţenilor ameninţaţi de invadatorii Lego Duplo e spusă în original, printre alţii, de Jason Momoa, Alison Brie, Chris Pratt, Elizabeth Banks şi Jonah Hill, iar în română e redată de Irina Rimes, Mihai Bobonete, Dorian Popa şi Dana Rogoz.

Iar ce iese din animaţia cu pricina se aude astfel: 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici