VIDEO  Oportunitate unică: buncăr nuclear din Anglia, construit în anii 1950, scos la vânzare

  • Buncărul subteran, construit în anii 1950, a fost proiectat să adăpostească trei persoane timp de două săptămâni în cazul unui atac nuclear.
  • Renovările recente includ perdele de catifea, covor crem şi o sobă, păstrând totodată elemente originale, cum ar fi un telefon de urgenţă şi binocluri vintage.
  • Situat lângă Buxton, buncărul este unul dintre cele 1.500 de adăposturi similare construite de Royal Observer Corps în timpul Războiului Rece.
Urmărește
5232 afișări
Imaginea articolului Oportunitate unică: buncăr nuclear din Anglia, construit în anii 1950, scos la vânzare

Sursa foto: SDL Auctions

Un buncăr nuclear din perioada Războiului Rece, situat în Derbyshire, Anglia, urmează să fie scos la licitaţie pe 26 septembrie 2024, cu un preţ estimat între £15,000 şi £20,000 (aproximativ $20,000 - $26,000), scrie Smithsonian Magazine. Construit la sfârşitul anilor 1950, acest adăpost subteran a fost proiectat să adăpostească trei persoane timp de două săptămâni în cazul unui atac nuclear. Buncărul este situat la aproximativ 4 metri sub suprafaţă şi are două camere mici, una pentru depozitare şi alta pentru locuit. Iniţial, buncărul era echipat cu suficientă hrană, apă şi mijloace de comunicare (inclusiv o linie telefonică fixă şi un radio) pentru ca ocupanţii să raporteze despre radiaţiile nucleare.
 
Buncărul, care încă păstrează unele dintre obiectele originale din perioada Războiului Rece, precum binocluri vintage şi un telefon roşu pentru comunicaţii de urgenţă, a fost, de asemenea, renovat de actualul proprietar. Îmbunătăţirile includ perdele de catifea, un covor crem, o sobă cu lemne şi un pat, creând o atmosferă mai primitoare. Cu toate acestea, păstrează şi câteva elemente istorice, cum ar fi o pătură de incendiu din azbest care încă atârnă pe perete.
 
Situat în apropierea oraşului Buxton, buncărul este unul dintre cele 1.500 de structuri similare construite de Royal Observer Corps, un grup format în timpul Primului Război Mondial pentru a monitoriza avioanele inamice deasupra Marii Britanii. După sfârşitul Războiului Rece, multe dintre aceste buncăre au fost scoase din uz şi vândute, unele fiind reutilizate de companii de telecomunicaţii.
 
Piaţa pentru astfel de buncăre este de nişă, dar în creştere, pe măsură ce interesul pentru adăposturi sigure a crescut printre persoanele extrem de bogate. Licitatorul Jim Demitriou, care a vândut alte două buncăre nucleare în ultimii ani, descrie acest buncăr drept cel mai bun pe care l-a gestionat.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici