- Home
- Life-Inedit
- (12.09.2024, 14:15)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
VIDEO Oportunitate unică: buncăr nuclear din Anglia, construit în anii 1950, scos la vânzare
- Buncărul subteran, construit în anii 1950, a fost proiectat să adăpostească trei persoane timp de două săptămâni în cazul unui atac nuclear.
- Renovările recente includ perdele de catifea, covor crem şi o sobă, păstrând totodată elemente originale, cum ar fi un telefon de urgenţă şi binocluri vintage.
- Situat lângă Buxton, buncărul este unul dintre cele 1.500 de adăposturi similare construite de Royal Observer Corps în timpul Războiului Rece.
Urmărește
5232 afișări
Sursa foto: SDL Auctions
Un buncăr nuclear din perioada Războiului Rece, situat în Derbyshire, Anglia, urmează să fie scos la licitaţie pe 26 septembrie 2024, cu un preţ estimat între £15,000 şi £20,000 (aproximativ $20,000 - $26,000), scrie Smithsonian Magazine. Construit la sfârşitul anilor 1950, acest adăpost subteran a fost proiectat să adăpostească trei persoane timp de două săptămâni în cazul unui atac nuclear. Buncărul este situat la aproximativ 4 metri sub suprafaţă şi are două camere mici, una pentru depozitare şi alta pentru locuit. Iniţial, buncărul era echipat cu suficientă hrană, apă şi mijloace de comunicare (inclusiv o linie telefonică fixă şi un radio) pentru ca ocupanţii să raporteze despre radiaţiile nucleare.
Buncărul, care încă păstrează unele dintre obiectele originale din perioada Războiului Rece, precum binocluri vintage şi un telefon roşu pentru comunicaţii de urgenţă, a fost, de asemenea, renovat de actualul proprietar. Îmbunătăţirile includ perdele de catifea, un covor crem, o sobă cu lemne şi un pat, creând o atmosferă mai primitoare. Cu toate acestea, păstrează şi câteva elemente istorice, cum ar fi o pătură de incendiu din azbest care încă atârnă pe perete.
Situat în apropierea oraşului Buxton, buncărul este unul dintre cele 1.500 de structuri similare construite de Royal Observer Corps, un grup format în timpul Primului Război Mondial pentru a monitoriza avioanele inamice deasupra Marii Britanii. După sfârşitul Războiului Rece, multe dintre aceste buncăre au fost scoase din uz şi vândute, unele fiind reutilizate de companii de telecomunicaţii.
Piaţa pentru astfel de buncăre este de nişă, dar în creştere, pe măsură ce interesul pentru adăposturi sigure a crescut printre persoanele extrem de bogate. Licitatorul Jim Demitriou, care a vândut alte două buncăre nucleare în ultimii ani, descrie acest buncăr drept cel mai bun pe care l-a gestionat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Veste proastă pentru Zelenski și planul său de victorie: Biden nu va participa la summit-ul Ramstein, din cauza uraganului Milton
-
Aglomeraţie la Catedrala Mitropolitană unde se află racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Parascheva
-
Armata israeliană desfăşoară a patra divizie în ofensiva terestră din Liban. Numărul trupelor de pe teren este acum probabil de 15 000. Atacuri aeriene intense în sudul şi estul ţării
-
Ion Cristoiu: Cazul Judith Coplon sau Afacerea de spionaj în care sunt implicaţi şi refugiaţi români din America
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Interdicția CCR în cazul Dianei Șoșoacă setează un precedent foarte periculos. Cele 2 aspecte halucinante la această decizie
Citește pe www.zf.ro: Lumea şi nici chiar companiile germane nu mai vor strunguri, freze şi ferăstraie circulare „Made in Germany“
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Lumea şi nici chiar companiile germane nu mai vor strunguri, freze şi ferăstraie circulare „Made in Germany“
Mark Zuckerberg nu ştie să piardă: Şeful Meta încaseză miliarde după un pariu imposibil şi ia faţa aproape tuturor miliardarilor din lume. Antreprenorul american l-a întrecut şi pe Jeff Bezos în topul averilor şi singurul rival care mai stă în picioare rămâne Elon Musk, cel mai bogat om din lume
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vremea o ia razna în octombrie, în București: Temperaturi de vară și apoi de iarnă în următoarele 2 săptămâni, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe