Oscar 2021. Zece ţinute care au strălucit pe covorul roşu, la Gala Premiilor Oscar

  • Gala Premiilor Oscar 2021 a avut loc pe 25 aprilie, în Los Angeles, SUA.
  • Inedit în pandemie: A existat şi posibilitatea de a participa fizic la eveniment.
  • Vedetele din lumea cinematografiei şi-au ales cu grijă ţinutele şi au strălucit pe covorul roşu.
8305 afișări
Imaginea articolului Oscar 2021. Zece ţinute care au strălucit pe covorul roşu, la Gala Premiilor Oscar

FOTO: Profimedia

Anul acesta, covorul roşu a avut mai degrabă un rol simbolic în cadrul celor mai importante ceremonii de decernare a premiilor din lumea filmului. Motivele sunt evidente, dar asta nu înseamnă că acea notă caracteristică de glamour nu le-a lipsit atât participanţilor, cât şi celor care urmăresc an de an evenimentele.

Dar iată că Gala Premiilor Oscar 2021 readuce o parte din spiritul ceremoniilor dinaintea pandemiei de COVID-19, un prilej mult-aşteptat de actori pentru a lua de pe umeraşe cele mai bune ţinute ale lor. Cu toţi ochii aţintiţi asupra lor, nominalizaţii au păşit cu încredere pe covorul roşu, zâmbind cu gândul la un Oscar pe care l-ar putea adăuga în palmares.
 
 
Emoţiile au fost mari şi pentru România, care a urmărit cu sufletul la gură ce se întâmplă cu producţia autohtonă „Colectiv”, nominalizată la două categorii: cel mai bun documentar şi cel mai bun lungmetraj internaţional. 
 
Dar cu sau fără premii, iată câteva dintre apariţiile care au încântat privirile spectatorilor la cea de-a 93-a ediţie a Premiilor Oscar.

Ţinute de Oscar. Regina King, pe covorul roşu

Regina King nu a păşit pentru prima oară pe covorul roşu de la Premiile Oscar, scrie BBC. Cu doi ani în urmă, a câştigat titlul de „cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru rolul interpretat în producţia americană „If Beale Street Could Talk”. 
 
Anul acesta, ea s-a întors la Premiile Academiei Americane de Film nu ca actriţă, ci în postura de regizor al filmului „One Night In Miami”, triplu nominalizat la Oscar. Chiar dacă nominalizările nu s-au materializat în premii, Regina King a preluat rolul de gazdă şi a deschis ceremonia, salutând telespectatorii şi prezentând primele două categorii (cel mai bun scenariu original şi adaptat).
 
Aceasta a purtat o rochie Louis Vuitton personalizată, albastru-deschis, cu pliuri strălucitoare şi umeri cu un croi îndrăzneţ, în stilul anilor 1980.

 

Paul şi Liz Raci. Un cuplu savuros la Gala Premiilor Oscar 2021

Paul Raci, starul din „Sound of Metal”, a cucerit covorul roşu alături de soţia sa, Liz Hanley Raci, care este şi agentul actorului în vârstă de 73 de ani.
 
„Soţia mea, Liz, va fi acolo alături de mine. Ea este inima mea", a spus Paul Raci într-un interviu acordat revistei „People”.
 
Raci este fiul unui cuplu cu deficenţe de auz, motiv pentru care actorul cunoaşte foarte bine limbajul mimico-gestual. Acesta s-a folosit de cunoştinţele sale, traducând pin semne pentru cei de acasă discuţia cu reporterii.

 

Tribut pentru Kobe Bryant, la Oscar 2021

Martin Desmond Roe şi Travon Free au câştigat Oscarul pentru „cel mai bun scurtmetraj de acţiune live”, cu filmul „Two Distant Strangers”. Prin ţinutele lor, i-au adus un omagiu jucătorului NBA Kobe Bryant, care s-a stins din viaţă anul trecut, în urma unui accident de elicopter în care a murit şi fiica sa, Gianna.
 
Roe şi Free au purtat ace-bijuterie Dolce&Gabbana cu numerele 24 şi 2 - cele de pe tricoul lui Kobe Bryant şi de pe echipamentul fiicei sale.
 
La scurt timp după moartea lui Bryant, echipa Los Angeles Lakers a retras numărul 24 în semn de respect pentru starul NBA, care câştigase la rândul său un Oscar în 2018 pentru scurtmetrajul de animaţie „Dear Basketball”.
 
 

„Rochie de distanţare socială”, purtată de Maria Bakalova

Vedeta din „Borat Subsequent Moviefilm” a descoperit cel mai simplu mod de a respecta regula distanţării sociale, purtând o rochie amplă Louis Vuitton, împodobită cu 100 de metri de tul. Decolteul adânc, în V, împodobit cu diamante, a fost apreciat pozitiv de criticii de modă.
 
Nominalizată la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”, Maria Bakalova a arătat pe covorul roşu o latură diafană a personalităţii sale, diferită de cea afişată în filmul Borat.
 
 

Oscar 2021. Rochiile aurii au dat tonul pe covorul roşu

Viola Davis a ales o rochie Alexander McQueen concepută de Sarah Burton, în timp ce co-nominalizatele Andra Day şi Carey Mulligan au optat pentru rochii aurii cu decupaje înalte, semnate Vera Wang, respectiv Valentino.
 
Cele trei actriţe au sperat poate ca ţinutele aurii să le aducă statueta Oscar, însă premiată a fost până la urmă Frances McDormand, pentru rolul din „Nomadland”.
 
 
 
 

Alan Kim, micul mare câştigător al Premiilor Oscar 2021

Băiatul de nouă ani nu este doar una dintre vedetele din „Minari”, ci a furat lumina reflectoarelor şi la Gala Oscar de anul acesta, scrie BBC.
 
Kim a fost protagonistul unuia din momente virale ale nopţii, dansând pe covorul roşu.
 
Acesta a purtat un costum elegant Thom Browne cu pantaloni scurţi şi şosete vărgate, fiind fotografiat alături de mama sa.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici