VIDEO  Papagalul cleptoman: a furat un GoPro şi a filmat Fiordland-ul

Un papagal cleptoman a devenit cel mai recent contribuitor al cinematografiei din Noua Zeelandă, după ce a furat o cameră GoPro şi a făcut un tur amplu al îndepărtatului Fiordland.

1157 afișări
Imaginea articolului Papagalul cleptoman: a furat un GoPro şi a filmat Fiordland-ul

Sursa foto: Youtube/Alex Verheul

Specia nativă de papagal alpin din Aotearoa, kea, este cunoscută pentru natura sa curioasă şi, uneori, chiar răutăcioasă. Deseori, păsările sunt atrase de diverse bunuri ale oamenilor, bunuri pe care le fură folosindu-şi inteligenţa.

De data acesta, păgubiţii au spus că au făcut câteva drumeţii pe Pista Kepler şi, atunci când se odihneau la o colibă, li s-au alăturat nişte kea. Încântaţi fiind, aceştia au luat GoPro-ul şi au început să captureze imagini cu păsările, până când una a smuls camera şi a zburat, filmând în josul dealului.

Camera surprinde imagini cu evadarea în aer, precum şi aterizarea păsării şi atacul scurt, uşor frenetic asupra dispozitivului. La finalul videoclipului, kea a luat o pauză de la zbor, moment în care a început să rupă bucăţi din camera de filmat.

Papagalul din specia kea este singurul papagal alpin din lume, fiind pe cale de dispariţie. În 2009, BBC a lansat prima parte dintr-un documentar ce surprinde traiul păsărilor, fiind denumit sugestiv „Kea-Cel mai inteligent papagal”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici