Pe urmele Nadiei Comăneci: O gimnastă a obţinut 10 pe linie la un concurs universitar din Statele Unite | FOTO, VIDEO

Gimnasta lui UCLA, Katelyn Ohashi, a obţinut zece pe linie la un concurs universitar din SUA, pentru reprezentaţia sa la sol. Momentul a fost filmat, s-a viralizat rapid, iar povestea de viaţă a sportivei e fascinantă, fiind o adevărată lecţie.

2591 afișări
Imaginea articolului Pe urmele Nadiei Comăneci: O gimnastă a obţinut 10 pe linie la un concurs universitar din Statele Unite | FOTO, VIDEO

Gimnasta lui UCLA, Katelyn Ohashi, a obţinut zece pe linie la un concurs universitar din SUA

În vârstă de 21 de ani, Katelyn Ohashi nu s-ar fi gândit, înainte de concurs, că reprezentaţia sa ar urma să fie notată cu aceleaşi note ca cele primite de Nadia Comăneci, la JO din 1976. Deşi exerciţiul său a fost perfect, diferenţa dintre cele două competiţii e evidentă.

După ce a terminat un exerciţiu graţios, Ohashi a primit 10 pe linie, iar filmuleţul înregistrat de UCLA Gymnastics a fost vizualizat de 38 de milioane de ori şi a avut peste 850.000 de distribuiri.

Katelyn Ohashi a fost una dintre marile speranţe ale SUA la gimnastică, dar, într-un final, a ajuns să concureze în concursuri universitare. Gimnasta a suferit, de-a lungul timpului, o serie de accidentări, iar, în plus, a avut probleme psihice şi de greutate, care i-au stopat ascensiunea. Ohashi era văzută foarte bine de specialiştii din gimnastică, dovadă stând performanţa din 2013, când a învins-o pe multipla campioană olimpică Simone Biles, la Cupa Americii, în 2013.

„Mă bucuram că sunt accidentată. Mi s-a spus că e ruşinos cât de mare m-am făcut. Eram comparată cu o pasăre care nu poate zbura. Iar aceste lucruri le-am auzit de dinainte să mă accidentez, când încă eram mai slabă. Aşa că ce s-ar fi crezut despre mine că m-am îngrăşat? Nu am putut să mă accept. Gimnastica era totul, era viaţa mea. Mă uram”, declara gimnasta din SUA într-un interviu, în 2018.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici