Peste 4.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor în prima zi a Târgului European al Castelelor

Peste 4.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor din Hunedoara, de 1 Mai, în prima zi a Târgului European al Castelelor, iar de sâmbătă monumentul istoric găzduieşte şi Dracula Festival, care prezintă, în antiteză, viaţa domnitorului Vlad Ţepeş şi legenda lui Dracula.

542 afișări
Imaginea articolului Peste 4.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor în prima zi a Târgului European al Castelelor

Peste 4.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor în prima zi a Târgului European al Castelelor (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Potrivit primarului municipiului Hunedoara, Viorel Arion, peste 4.000 de turişti au vizitat, vineri, Castelul Corvinilor în prima zi a Târgului European al Castelelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În prima zi a Târgului European al Castelelor, în 1 mai, peste 4.000 de turişti au achitat biletul de intrare la Castelul Corvinilor, înregistrându-se un record absolut al încasărilor, de peste 100.000 de lei. Astăzi, 2 mai, avem şanse ca numărul turiştilor să fie mai mare deoarece a început Dracula Festival, aşadar avem două evenimente care se desfăşoară în acelaşi timp. Cred că am putea ajunge undeva la 15.000 de turişti în trei zile", a declarat primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

Directorul Castelului Corvinilor Hunedoara, Costin Tinca, a afirmat că a estimat o prezenţă de 3.000 de turişti pe zi, dar numărul celor interesaţi de evenimente este cu mult mai mare.

"Nu poate decât să ne bucure acest lucru şi sperăm să putem organiza cât mai multe evenimente", a declarat Tinca.

Anterior, cel mai mare număr de turişti înregistrat într-o singură zi la Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost de 3.200, într-o zi de sâmbătă din august 2014, luna august fiind considerată vârf de sezon pentru monumentul istoric.

Un bilet de intrare la Castelul Corvinilor costă între 5 lei, pentru elevi, şi 30 de lei, pentru adulţi.

La Castelul Corvinilor are loc Târgul European al Castelelor, care se desfăşoară şi duminică şi care are ca scop promovarea frumuseţii monumentelor istorice din Europa. La Târgul Castelelor participă administraţiile a şapte palate, cetăţi şi castele din Spania, Ungaria, Bulgaria, Macedonia, Cehia şi România, în total reprezentanţii a 21 de monumente istorice din Europa. Expozanţii îşi fac cunoscută oferta turistică şi prezintă principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.

Tot la Castelul Corvinilor a început, sâmbătă, Dracula Festival 2015, care încearcă să îmbine mitul cu realitatea într-o atmosferă medievală presărată cu istorie şi legende, prezentate într-o antiteză inedită între viaţa marelui domnitor Vlad Voievod Drăculea, cunoscut drept Vlad Ţepeş, şi legenda din spatele mitului Dracula.

La Dracula Festival 2015 este prezent Dacre Stoker, strănepotul lui Bram Stoker - creatorul mitului Dracula. Dacre Stoker este autorul bestseller-ului "Dracula, mortul viu", carte care se bazează pe arhivele personale ale familiei Stoker şi care a fost lansată sâmbătă. Cartea este scrisă împreună cu Ian Holt, scriitor şi scenarist, ca o continuare a romanului-cult "Dracula", în spiritul intenţiilor literare şi în stilul lui Bram Stoker, părintele lui Dracula şi întemeietorul genului horror.

Sâmbătă seara, festivalul continuă cu o piesă de teatru medieval, un concert de muzică clasică şi vioară, precum şi cu premiera documentarului artistic "Istorii despre Vlad Voievod Drăculea", ce prezintă povestea mai puţin ştiută a marelui voievod muntean.

Prima zi a festivalului se va încheia cu un bal medieval cu muzică de petrecere, vals, concert de vioară, fachiri şi spectacole cu foc, unde ţinuta medievală este obligatorie.

În cea de-a doua zi a festivalului se vor organiza turniruri şi concursuri medievale, echitaţie, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă.

Dracula Festival este organizat de Romanian Treasures şi are ca scop promovarea României, precum şi a tradiţiilor, legendelor şi istoriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici