Plimbări gratuite cu vaporaşul şi autobuzele cu etaj, de 1 Mai în Capitală

Bucureştenii şi vizitatorii Capitalei se vor putea bucura gratuit, joi, de 1 Mai, de plimbări cu vaporaşul în Herăstrău, turul oraşului în autobuzele cu etaj, precum şi de mici, spectacole şi activităţi pentru copii în unele parcuri.

270 afișări
Imaginea articolului Plimbări gratuite cu vaporaşul şi autobuzele cu etaj, de 1 Mai în Capitală

Plimbări gratuite cu vaporaşul şi autobuzele cu etaj, de 1 Mai în Capitală (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

În Herăstrău, şapte nave cu o capacitate maximă de 380 locuri vor efectua plimbări şi traversări pe lac, între orele 10.00 şi 19.00. De la debarcader, se pot şi închiria 50 de bărci şi 40 hidrobiciclete.

Tot joi bucureştenii sau turiştii aflaţi în Capitală vor putea circula gratuit cu autobuzele supraetajate pe traseul turistic Bucharest City Tour, în limita locurilor disponibile.

Autobuzele supraetajate circulă între orele 10.00 şi 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care poate fi parcurs în aproximativ 50 minute şi are 14 staţii: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff şi Piaţa Presei.

După ziua de 1 Mai, cei care doresc să facă turul oraşului în autobuzul supraetajat vor trebui să cumpere un card de transport de 25 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani, valabil 24 de ore de la prima validare.

Primăria Sectorului 3, organizează joi, începând cu ora 14.00, mai multe acţiuni în parcul Titan, unde aproximativ 8.000 de porţii de mici vor fi pregătite pentru cetăţeni iar ansamblurile Ţara Vrancei şi Teleormanul vor susţine un program artistic. Copiii vor putea aculta, începând cu ora 19.00, concertul copiiilor premiaţi în cadrul concursului "Pepiniera de talente", iar adulţii vor avea parte seara de un concert suţinut de artista Loredana Groza.

La rândul său, Primăria Sectorului 5 organizează, tot de la ora 14.00, mai multe acţiuni şi workshopuri pentru copii în Parcul Sebastian.

Începând de joi, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti va readuce păunii şi păsările exotice în parcurile Cişmigiu, Herăstrău si Bordei. Astfel, bucureştenii vor putea admira lebede albe si negre, raţe mandarin şi caroline şi gâşte Califar, Magellan, de Nil sau canadiene.

În Sectorul 1, bucureştenii iubitori de sport şi mişcare pot pedala gratuit o bicicletă în parcurile Kiseleff şi Herăstrău, în cadrul programului "La Pedale!". Amatorii vor avea la dispoziţie, pentru închiriere gratuită, pe baza buletinului de identitate, aproximativ 700 de biciclete. Bicicletele verzi sunt disponibile în trei modele - pentru copii, adolescenţi şi adulţi - şi pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor.

Vineri, de Ziua Naţională a Tineretului, în Parcul Tineretului va fi organizat un spectacol cu dans, muzică, teatru şi sport, de Ministerul Tineretului şi Sportului şi mai multe organizaţii studenţeşti. Bucureştenii vor putea face sport sau teatru de improvizaţie şi vor fi spectatori la activităţi de pantomimă, teatru, dans modern - break dance sau street dance - sau la jonglerii cu foc, spectacolul urmând să înceapă la ora 16.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici