Povestea artistului român care a renunţat la muzică pentru afaceri

Este cunoscut în România pentru că a câştigat un Grammy, pentru proiectul muzical Damian&Brothers şi pentru că a cântat alături de artişti ca James Brown, Joe Cocker sau Nigel Kennedy. In Statele Unite ale Americii a fost un fenomen care a absolvit Magna Cum Laude celebra şcoală de muzică Berklee din Boston, dupa ce fusese descoperit pe străzile Atenei, care a înregistrat 18 albume şi care a reinventat jazzul cântând la nai.

768 afișări
Imaginea articolului Povestea artistului român care a renunţat la muzică pentru afaceri

Damian Draghici (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

De mai bine de un an a renunţat la muzică, se ocupă de proiecte umanitare şi gândeşte două planuri ample de afaceri. Primul din pasiune pentru muzică, al doilea din necesitate.

Muzicianul Damian Draghici a revenit în România în 2006, după ce ajunsese în culmea gloriei în America, pentru a se reinventa şi pentru a se întoarce la originile de care se desprinsese în 1989, cand a fugit din ţară.

Cu proiectul Damian&Brothers, cu care a promovat muzica ţigănească, a început să fie cunoscut şi în ţară din care plecase de aproape 17 ani, ani care l-au transformat şi care i-au schimbat viaţa aşa cum visase, dar nu îndrăznise niciodată să spere.

Singurul lui vis a fost să plece în America. “De la 16 ani mi-a intrat în cap că trebuia să fug în America. Am plecat dintr-o nebunie, acum mi se pare un risc pe care mi l-am asumat. Sunt două emoţii prin care putem face lucruri incredibile: dezamăgire totală şi disperare. Eu cred că le aveam pe amandoua, de aceea am facut mişcarea asta”, a povestit Damian Draghici, într-un interviu pentru incont.ro.

Şi-a luat inima în dinţi la 18 ani, cand a trecut clandestin graniţa în Iugoslavia, singur, fără ajutorul nimănui, fără busola şi fără hartă. Gândul lui era să ajungă în Italia, de unde urma să se urce pe un vapor spre America.

“Am ajuns în Grecia din greşeală, pentru că în loc s-o iau spre Trieste am ajuns aproape de graniţa cu Grecia. Am ramas acolo 5 ani”, işi aminteşte muzicianul.

Cinci ani care i-au schimbat radical viaţa şi în care a trecut de la agonie la extaz. A plecat de la cântatul pe stradă, la cântatul prin baruri şi restaurante, şi a ajuns la momentul la care, exact ca în poveştile de succes americane, a fost descoperit de una dintre cele mai prestigioase şcoli de muzică din lume, Berklee College of Music din Boston, unde a primit o bursa de studii.

Au urmat 11 ani în care s-a format ca muzician în America, în care a devenit un fenomen al naiului şi al jazzului şi în care a început să câştige şi bani din concerte şi albume vândute.

Nu ştie foarte clar caţi bani a câştigat de-a lungul carierei din muzică. Ceea ce ştie este că la 31 de ani caştiga primul milion de dolari din concerte şi vânzări de albume şi că apoi au urmat câteva milioane pe care le-a reinvestit în muzică.
 
Citeşte mai multe despre povestea de succes a artistului Damian Draghici pe InCont

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici