Povestea unei românce care a fost răpită şi vândută unei alte familii. După 25 de ani şi-a cunoscut adevăraţii părinţi. ”Medicii le-au spus că am murit”

  • Un cuplu din România a aflat după 25 de ani că fiica pe care o credea moartă, fusese vândută unei familii din Statele Unite.
  • Belle Barbu, acum în vârstă de 26 de ani, din Utah, a aflat în urmă cu un an că a fost luată din România în copilărie şi vândută.
  • Fata şi-a cunoscut adevăraţii părinţi în 2019.
7503 afișări
Imaginea articolului Povestea unei românce care a fost răpită şi vândută unei alte familii. După 25 de ani şi-a cunoscut adevăraţii părinţi. ”Medicii le-au spus că am murit”

Foto: Operation Underground Railroad

Nu există durere mai mare ca părinte decât să îţi pierzi copilul. Un cuplu din România a aflat după 25 de ani că fiica pe care o credea moartă, fusese vândută unei familii din Statele Unite.
 
Belle Barbu, acum în vârstă de 26 de ani, din Utah, a aflat în urmă cu un an că a fost luată din România şi vândută unei familii americane. 
 
La vârsta de opt ani, Belle a aflat că a fost adoptată. Părinţii adoptivi i-au spus numele de familie iniţial şi că s-a născut în România din părinţi care nu o doreau, relatează Daily Star.
 
Relaţia lui Belle cu părinţii ei adoptivi s-a deteriorat când s-a înscris la Universitatea Brigham Young din Idaho pentru a studia sănătatea publică în 2013. Dar nu a încetat niciodată să se întrebe de unde a venit.
 
În 2019, a întâlnit un grup pe Facebook care îi ajuta pe românii adoptaţi să-şi găsească familiile. Ea a decis să posteze şi a primit răspunsuri imediat.
 
În 48 de ore, femeia care conducea grupul a ajuns la fratele ei Moise, în vârstă de 20 de ani, tot cu ajutorul reţelelor de socializare. Aşa, Belle a descoperit că mai are încă o soră pe nume Simona, în vârstă de 33 de ani, şi un frate, Florian, în vârstă de 29 de ani, iar părinţii ei biologici locuiau la Roma.
 
Trei săptămâni mai târziu au vorbit la telefon. Părinţii ei erau săraci când ea s-a născut, în 1994, şi medicii le-au spus că este bolnavă, iar câteva zile mai târziu le-au transmis că a murit.
 
"Medicii le-au spus că sunt bolnavă, deşi nu au specificat ce am şi am fost ţinută în spital în timp ce ei erau acasă. Câteva zile mai târziu, când s-au întors, li s-a spus că am murit. Când au plecat, o asistentă a fugit după ei pentru a le spune adevărul, că am fost luat şi vândută. Părinţii mei au folosit ultimii bani pe care îi aveau pentru benzină şi au mers la fiecare orfelinat pentru a încerca să mă găsească. Dar banii s-au epuizat, iar după un an nu au mai avut unde să se întoarcă," a povestit Belle.
 
Fata a aflat că nou-născuţii valorează zeci de mii de lire pentru reţelele de traficanţi, care falsifică certificatele de naştere şi vând bebeluşi agenţiilor pentru adopţie.
 
Belle a reuşit să-şi întâlnească părinţii la Roma în 2019. "Am simţit o astfel de legătură cu ei. Să-mi iau rămas bun a fost dureros,” a spus tânăra, care de atunci nu i-a mai văzut. Pandemia de coronavirus şi fondurile reduse au ţinut-o departe de ei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici