Premiera filmului în care Anthony Hopkins joacă rolul Papei Benedict: uman şi inspirator | VIDEO

Premiera peliculei ”The Two Popes/ Cei doi papi”, Anthony Hopkins interpretează rolul Papei Benedict XVI la întâlnirea cu succesorul său în momentul renunţării la scaunul papal, reuşeşte să ofere o perspectivă umană şi inspiratoare arată criticul Sasha Stone, pentru The Wrap

4131 afișări
Imaginea articolului Premiera filmului în care Anthony Hopkins joacă rolul Papei Benedict: uman şi inspirator | VIDEO

Premiera filmului în care Anthony Hopkins joacă rolul Papei Benedict: uman şi inspirator | VIDEO

”The Two Popes/ Cei doi papi” a fost prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Telluride, în Colorado, Statele Unite.

Proiecţia a adus elogii interpretărilor oferite pe ecran de Anthony Hopkins pentru rolul Papei Benedict XVI şi de Jonathan Pryce, care joacă rolul cardinalului Bergoglio, cel care avea să fie Papa Francisc.

”Actorii transformă povestea Papei Francisc şi a Papei Benedict XVI într-o istorie umană şi inspiratoare”, arată criticul de film. Pelicula surprinde perioada care a precedat momentul retagerii Papei Benedict XVI din funcţie (2012-2013) şi discuţiile pe care acesta le-a avut cu succesorul său. Cei doi fiind văzuţi ca personalităţi cu abordări opuse în problemele legate de conducerea bisericii, dar pelicula dezvăluie raporturile de prietenie stabilite între ei.

Regizorul Fernando Meirelles, brazilianul care a realizat pelicule precum “City of God” şi “The Constant Gardener” a colaborat pentru această producţie cu platforma Netflix, filmul fiind programat pentru o lansare limitată în cinema şi distribuţie online din luna decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici