Premiile CESAR 2014: Printre nominalizaţi se află Julie Gayet, presupusa iubită a preşedintelui francez François Hollande. LISTA COMPLETĂ a nominalizărilor

Julie Gayet, presupusa iubită a preşedintelui francez François Hollande, a fost nominalizată, vineri, la premiile César 2014, la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar".

370 afișări
Imaginea articolului Premiile CESAR 2014: Printre nominalizaţi se află Julie Gayet, presupusa iubită a preşedintelui francez François Hollande. LISTA COMPLETĂ a nominalizărilor

Julie Gayet (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Actriţa franceză a fost nominalizată pentru rolul interpretat în "Quai d'Orsay", un film regizat de Bertrand Tavernier, în care o interpretează pe Valérie Dumontheil, consilierul pe probleme africane al ministrului de Externe francez, informează huffingtonpost.com.

Nominalizările la premiile César 2014, considerate echivalentul francez al premiilor Oscar, au fost anunţate de Alain Terzian.

La categoria ei, Julie Gayet va concura cu Géraldine Pailhas ("Jeune et jolie"), Adèle Haenel ("Suzanne"), Françoise Fabian ("Les Garçons et Guillaume, à table!") şi Marisa Borini ("Un château en Italie") - care este mama Carlei Bruni.

Julie Gayet a câştigat premiul Romy-Schneider şi cel pentru cea mai bună actriţă europeană la Festivalul de Film de la Bruxelles, în 1997, pentru rolul din filmul "Sélect Hôtel". În 2009, a fost desemnată cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Tokyo pentru rolul din pelicula "8 fois debout".

Filmul "Les garçons et Guillaume, à table!", regizat de Guillaume Gallienne, a primit cele mai multe nominalizări - 10 - la premiile César 2014.

În topul producţiilor care au primit cele mai multe nominalizări urmează filmele "Adèle: Capitolele 1 şi 2/ La Vie d'Adèle" şi "L'Inconnu du lac", cu câte opt nominalizări, şi "La Vénus à la fourrure", cu şapte nominalizări.

Organizatorii galei vor aduce şi două omagii speciale în timpul evenimentului: lui Patrice Chéreau, decedat pe 7 octombrie 2013, şi lui Henri Langlois, fondatorul Cinematecii franceze.

Cécile de France va fi gazda principală a galei premiilor César 2014, iar ediţia din acest an va fi prezidată de François Cluzet.

Cea de-a 39-a gală de decernare a premiilor César va avea loc pe 28 februarie, la Théâtre du Châtelet din Paris, şi va fi difuzată în direct de postul Canal+.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici