Primul Muzeu de Artă Fotografică din România va fi inaugurat la Cluj-Napoca

Primul Muzeu de Artă Fotografică din ţară va fi inaugurat sâmbătă, la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului "Photo România", aici urmând să fie expuse temporar aparate foto şi accesorii vechi, unele din perioada interbelică, dar şi aparate noi.

630 afișări
Imaginea articolului Primul Muzeu de Artă Fotografică din România va fi inaugurat la Cluj-Napoca

Primul Muzeu de Artă Fotografică din România va fi inaugurat la Cluj-Napoca (Imagine.: Hepta)

Sebastian Vaida, directorul artistic al Festivalului "Photo România", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului "Photo România" de la Cluj-Napoca va fi inaugurat, sâmbătă, primul Muzeu de Artă Fotografică din ţară, la Galeria "Hangar".

"Aici vor fi expuse aparate foto vechi, unele datând din perioada interbelică, şi accesorii, dar şi aparate foarte noi, din acest an, ca să vadă vizitatorii evoluţia acestora. De asemenea, vom prezenta şi o istorie a fotografiei, de la începuturi, de la apariţia dagherotipului, până în prezent. Vom avea şi o bibliotecă cu albume dedicate fotografiei, dar vor fi expuse şi fotografii celebre, cu Marlon Brando sau J. F. Kennedy, realizate de un fotograf american. Muzeul va fi deschis pe perioada festivalului, iar, ulterior, dorim să găsim un spaţiu permanent pentru muzeu cu ajutorul autorităţilor locale. Muzeul va deveni un loc pentru expoziţii fotografice, de organizare de workshop-uri", a spus Vaida.

În cadrul festivalului vor avea loc peste 30 de expoziţii foto, printre care "Underdog", care prezintă mai multe portrete de câini care iau înfăţişare umană, "Blow Job", care cuprinde o colecţie de modele fotografiate cu feţele deformate de un jet puternic de aer, dar şi "Wood be nice", de fotografii imprimate pe lemn.

De asemenea, la festival vor participa fotografi străini, câştigători ai unor competiţii fotografice, precum World Press Photo sau Picture of the Year International.

Festivalul "Photo România" se va desfăşura între 17 şi 26 mai, la Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici