Primul teren de golf la standarde americane va fi inaugurat în Cluj

Primul teren de golf din România construit după standardele United States Golf Association (USGA) va fi inaugurat, în vara acestui an, lângă Cluj-Napoca, în urma unei investiţii care depăşeşte un milion de euro.

1181 afișări
Imaginea articolului Primul teren de golf la standarde americane va fi inaugurat în Cluj

Primul teren de golf la standarde americane va fi inaugurat în Cluj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Terenul de golf va fi amenajat în cadrul unui complex de cinci stele din comuna Baciu, care include hotel, restaurant, piscină şi spa şi este deţinut de omul de afaceri Nicolae Căpuşan, care va investi în terenul de golf.

Nicolae Căpuşan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că terenul se întinde pe 24 de hectare şi va avea nouă găuri, lungimea traseului fiind de 2.211 de metri.

"Vom inaugura în vara acestui an primul teren de golf din România construit după standardele United States Golf Association (USGA), cele mai exigente din domeniu. Terenul se întinde pe 24 de hectare, în cadrul unui complex de cinci stele din comuna Baciu, de lângă Cluj-Napoca, investiţia depăşind un milion de euro. Noul teren va avea un număr de 9 găuri - o gaură par 5, patru găuri par 4 şi patru găuri par 3, lungimea traseului fiind de 2.211 de metri. Terenul de golf a fost construit cu sprijinul arhitectului american Robert McNeil şi beneficiază de un sistem performant de irigaţii, precum şi de sămânţă de iarbă importată din SUA şi Franţa", a spus Căpuşan.

El a menţionat că terenul beneficiază de un sistem de drenaj alcătuit din straturi succesive de material - piatră spartă, nisip şi turbă, aceasta din urmă importată din Lituania , iar structura green-urilor, zonele verzi pe care se află găurile, va depăşi 60 de centimetri.

"După omologare, vrem să înscriem terenul în circuitele internaţionale de golf. De asemenea, vom lansa şi proiectul Golf Academy, prin care dorim să facilităm accesul la acest sport considerat exclusivist şi tinerilor şi studenţilor. Vrem crearea unui nou pol de jucători de golf în Transilvania", a subliniat Nicolae Căpuşan.

Complexul dispune şi de un simulator de golf, folosit pentru antrenamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici