Principele Nicolae, în calitate de voluntar la activităţile organizaţiei Tăşuleasa Social

Principele Nicolae a participat, în perioada 1 - 6 iulie, în calitate de voluntar la activităţile organizaţiei Tăşuleasa Social din Bistriţa-Năsăud, unde s-au desfăşurat jocuri de echipă, competiţii şi călătorii de cunoaştere a plantelor şi animalelor din zonă, potrivit site-ului Casei Regale.

323 afișări
Imaginea articolului Principele Nicolae, în calitate de voluntar la activităţile organizaţiei Tăşuleasa Social

Principele Nicolae (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

Timp de şase zile, principele Nicolae a desfăşurat în "Pădurea Pedagogică" activităţi pentru antrenarea voluntarilor în spiritul, la standardele şi respectând criteriile organizaţiei.

"Pădurea Pedagogică" a fost creată pentru a ilustra legătură dintre vegetaţie, apă şi om. Principele Nicolae a împărtăşit din experienţa sa de voluntar în Kenya. De asemenea, principele Nicolae a participat la o expediţie în Parcul Naţional Munţii Rodnei şi a urcat până la cota 2279 (zona protejată).

TITLURILE ZILEI

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, principele i-a întâlnit apoi pe copiii veniţi din mai multe oraşe (Oradea, Bistriţa, Suceava şi Bucureşti), care au participat la rândul lor la toate activităţile organizate de echipa Tăşuleasa Social. Împreună cu voluntarii şi cu cei 20 de tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, principele Nicolae a construit un element nou în Pădurea Pedagogică, "Satul bun şi satul rău", şi a făcut o expediţie în Parcul Naţional Munţii Călimani, unde a urcat pe Vârful Pietrosul, pentru a vedea fosta exploatare de sulf, închisă în anul 1996.

"Timpul petrecut la Tăşuleasa Social a fost fantastic. După ce am văzut împrejurimile în decembrie, am ştiut că trebuie să mă întorc şi, în final, a fost posibil acum. Prima dată l-am întâlnit pe Alin (Alin Uhlmann Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social, n.r.) şi pe câţiva dintre cei mai dedicaţi voluntari Tăşuleasa, în 2008, în cadrul unui proiect de curăţare a albiei râului Siret. Voluntarii şi copiii care vin aici sunt foarte norocoşi pentru că au posibilitatea să cunoască acest loc şi să lucreze aici. Ceea ce Alin şi echipa sa au realizat în toţi aceşti ani este remarcabil, fiind un exemplu pentru noi toţi. Pasiunea de a-i învăţa pe copii despre defrişarea pădurilor şi încercarea de a reface ce a fost distrus este foarte importantă pentru ţară şi pentru viitorul nostru. Copiii care ajung la Tăşuleasa au oportunitatea de a învăţa despre animale, mediu şi tot ceea ce ne înconjoară, dar noi nu observăm. Aici este locul potrivit pentru un proiect de acest gen, loc în care toţi ne putem bucura de natura care ne-a fost dată. Copiii care nu au avut până acum posibilitatea de a participa la astfel de activităţi, aici la Tăşuleasa, pot descoperi şi simţi natura aşa cum este ea", a spus principele Nicolae.

"În această săptămână am fost voluntar la Tăşuleasa Social, în «Pădurea Pedagogică» am ajutat la construirea «satului bun» şi «satului rău», am asigurat copiii care au încercat elementele de căţărare din pădure şi am fost în drumeţii pe munte. Am fost foarte bucuros să fiu alături de voluntarii Tăşuleasa şi de copiii veniţi din Oradea, Bistriţa, Suceava şi Bucureşti. Împreună cu ei am avut momente grozave, râsete şi poveşti în jurul focului de tabără, aşa că sper că aceasta este doar prima dintre multele activităţi de voluntariat alături de Alin şi Tăşuleasa Social şi că programul îmi va permite să mă întorc cât mai curând", a adăugat acesta.

Săptamâna petrecută în natură, alături de tinerii voluntari în activităţi sociale, reprezintă o parte din programul urmărit de principele Nicolae pentru a promova principiile ecologice şi umanitare în viaţa românească, mai ales la tânăra generaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici