Principesa Margareta şi principele Radu sărbătoresc noaptea Învierii la Chişinău

Principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu vor lua parte, sâmbătă, la sărbătoarea de Înviere în Chişinău, Republica Moldova, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de biroul de presă al Regelui Mihai I.

458 afișări
Imaginea articolului Principesa Margareta şi principele Radu sărbătoresc noaptea Învierii la Chişinău

Principesa Margareta şi principele Radu sărbătoresc noaptea Învierii la Chişinău (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

În cursul serii de sâmbătă, principesa Margareta şi principele Radu vor participa, la Catedrala Mitropolitană "Naşterea Domnului", la slujba de Înviere oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove.

De asemenea, în aceeaşi noapte, principesa Margareta şi principele Radu vor participa, la Biserica "Sfinţii Petru şi Pavel", la slujba de Înviere oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

În cursul vizitei la Chişinău, principesa Margareta şi principele Radu vor avea întâlniri cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, cu primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, precum şi cu preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, academicianul Gheorghe Duca.

Aceasta este pentru prima oară după 73 de ani când Familia Regală a României păşeşte în Catedrala Mitropolitană din Chişinău. Pe 31 octombrie 1942, Regele Mihai şi Regina Elena au participat la slujba religioasă cu ocazia restaurării catedralei. A fost ultima vizită a Regelui Mihai şi Reginei Elena la Chişinău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici