Prinţul William a dormit o noapte pe stradă, alături de persoanele fără adăpost

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a petrecut o noapte pe o stradă din Londra pentru a sensibiliza opinia publică faţă de situaţia grea a persoanelor fără adăpost, a anunţat, marţi, o organizaţie de caritate britanică.

40 afișări
Imaginea articolului Prinţul William a dormit o noapte pe stradă, alături de persoanele fără adăpost

Prinţul William al Marii Britanii a dormit o noapte pe stradă, alături de persoanele fără adăpost (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În vârstă de 27 de ani, nepotul Reginei Elisabeta a II-a a petrecut săptămâna trecută noaptea de miercuri spre joi pe o străduţă din apropierea Tamisei, învelit într-un sac de dormit şi aşezat pe cartoane, în condiţiile în care temperatura coborâse la minus 4 grade Celsius.

"Nu avea cum să nu simtă frigul, duritatea asfaltului sau teama de a fi acostat de traficanţii de droguri, de proxeneţi sau de cei cărora le face plăcere să lovească persoanele fără adăpost", a declarat Seyi Obakin, preşedintele organizaţiei de caritate Centrepoint, care i-a ţinut companie prinţului.

"Unul dintre cele mai înfricoşătoare momente s-a consumat atunci când am fost pe punctul de a fi loviţi de o maşină care curăţă străzile şi care pur şi simplu nu observase micul nostru grup ghemuit, ceea ce arată cât de vulnerabile sunt persoanele fără adăpost", a continuat el.

În ceea ce îl priveşte, viitorul rege a declarat: "După o noapte, nu pot nici măcar să încep să îmi imaginez cum este să dormi pe străzile Londrei în fiecare noapte".

Centrepoint este prima organizaţie de caritate care a beneficiat de patronajul său, în 2005. Şi mama sa, Prinţesa Diana - decedată într-un accident de maşină petrecut la Paris în 1997 - susţinea această organizaţie.

Peste 4.500 de persoane fără adăpost dorm pe străzile Londrei, relevă cele mai recente date publicate de Guvern şi potrivit cărora aproape 40 la sută dintre ei sunt străini, originari cu precădere din ţările Europei de Est.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici