PROGRAMUL complet al Papei Francisc în România. Unde va dormi, ce va vizita şi unde va merge cu papa-mobilul

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. În Bucureşti se estimează că pe străduţele de lângă „Sfântul Iosif” vor fi cel puţin 20.000 de pelerini, iar Suveranul Pontif va merge cu papa-mobilul.

9212 afișări
Imaginea articolului PROGRAMUL complet al Papei Francisc în România. Unde va dormi, ce va vizita şi unde va merge cu papa-mobilul

PROGRAMUL complet al Papei Francisc în România. Unde va dormi, ce va vizita şi unde va merge cu papa-mobilul. Foto: Hepta

„Vineri, 31 mai 2019, în jurul orei 08:00, Papa Francisc va pleca cu avionul de la Roma spre Bucureşti, iar în jurul orei 11:30 va sosi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni din Bucureşti, unde va avea loc primirea oficială, urmată apoi de ceremonia de bun venit la intrarea în Palatul Cotroceni”, a precizat, luni, părintele Wilhelm Dancă, reprezentant la Bisericii Catolice.

Potrivit programului, la Cotroceni, Papa Francisc va avea o întâlnire cu preşedintele României, Klaus Iohannis, pe 31 mai, la ora 12.20, urmată apoi de o întâlnire cu premierul României, care va avea loc tot la Palatul Cotroceni.

În jurul orei 15:45, Papa va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhiei.

Când va se va afla în public Papa Francisc

Tot în prima zi a vizitei, Papa va merge şi la noua Catedrală Ortodoxă, apoi va ţine Liturghia la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti.

Întrevederea cu reprezentanţii Bisericii ortodoxe se va încheia, la ora 17.00, cu vizita Papei şi a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea „Tatăl Nostru” şi cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. 

Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Sf. Iosif în după-amiaza de vineri, 31 mai 2019, prima zi a călătoriei sale apostolice în România, a anunţat Pr. Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, într-un comunicat.

Papa Francisc al doilea Papă care celebrează Sf. Liturghie în catedrala romano-catolică din Bucureşti, după Sfântul Ioan Paul al II-lea care, pe 8 mai 1999, în timpul vizitei sale în România, a concelebrat aici Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în rit greco-catolic.

Papa Francisc, vizită istorică. Unde se va afla sâmbătă, 1 iunie

În ziua de sâmbătă, 1 iunie, Papa va pleca cu avionul spre Bacău, apoi va ţine Sfânta Liturghie la Sanctuarul din Şumuleu – Ciuc, începând cu 11.30. De aici, Papa va fi transportat cu elicopterul la Iaşi, unde, în jurul orei 17:25 va vizita Catedrala catolică din Iaşi. Apoi, Papa va avea o întâlnire cu tinerii şi cu familiile pe platforma din faţa Palatului Culturii din Iaşi.

În jurul orei 19.00, Sanctitatea Sa va pleca spre Bucureşti, cu avionul.

Papa Francisc, vizită istorică. Unde se va afla duminică, 2 iunie

În ziua de duminică, potrivit programului, Papa va decola spre Sibiu şi va fi transferat cu elicopterul la Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii la Blaj, la ora 11.00.

Papa va pleca din România duminică, în jurul orei 17.30, de pe aeroportul din Sibiu.

Potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea.

În ceea ce priveşte Liturghia de vineri seară din Bucureşti, de la Catedrala Sfântul Iosif, sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de credincioşi, iar pe străzile din jurul catedralei ar putea fi montate ecrane pe care se va putea urmări slujba oficiată de Suveranul Pontif. De asemenea, reprezentanţii Bisericii Catolice susţin că Suveranul Pontif se va deplasa pe străzile din apropierea Catedralei Sfântul Iosif cu papa-mobilul.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici