Prostituatele olandeze vor aceleaşi avantaje la pensionare ca fotbaliştii

Prostituatele din Olanda ar trebui să beneficieze de acelaşi plan de pensionare ca fotbaliştii, deoarece şi ele efectuează o activitate fizică "dificilă", susţine o societate care vrea să exploateze zonele în care se practică prostituţia.

409 afișări
Imaginea articolului Prostituatele olandeze vor aceleaşi avantaje la pensionare ca fotbaliştii

Prostituatele olandeze vor aceleaşi avantaje la pensionare ca fotbaliştii

"Fotbaliştii şi prostituatele practică o activitate fizică dificilă pe care nu o pot face toată viaţa lor", a declarat Wil Post, un jurist care supervizează o companie ce vrea să exploateze zonele în care se practică prostituţia, în oraşul Utrecht.

"Bărbaţii preferă femeile tinere: vine mereu o vârstă când prostituatele nu mai au de lucru", a declarat Post, care a apreciat că este foarte greu pentru prostituate să aibă pensie.

Juristul a cerut fiscului olandez să acorde prostituatelor aceleaşi condiţii fiscale ca fotbaliştilor: să poată economisi maxim 5.000 de euro pe lună pentru pensie, fără impozitare.

Prostituţia este legală în Olanda din anul 2000. Prostituatele care lucrează în bordeluri sunt salariate, au contract de muncă, asigurare socială, şomaj şi pensie de la stat, în general foarte mică.

"Uneori, după 10 ani, o prostituată vrea să renunţe la meserie, dar nu poate pentru că se trezeşte că nu are bani", a adăugat Post, care asigură că acest plan le-ar putea ajuta pe femei să renunţe.

Fiscul olandez a refuzat să confirme dacă a primit această cerere, subliniind că informaţia este confidenţială.

Societatea care vrea exploateze zonele în care se practică prostituţia este condusă de o prostituată. Aceste zone au fost închise în aprilie, oraşul retrăgând licenţa acordată pentru suspiciuni de trafic cu fiinţe umane. Municipalitatea urmează să decidă în curând dacă va acorda o nouă licenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici