Quentin Tarantino, acuzat de feministe, după anunţul "Casting cu prostituate pentru un western" - VIDEO

Celebrul regizor al blockbuster-ului "Django Unchained" lucrează acum la un nou film western, iar luna trecută, în presă,s-a răspândit zvonul că a lansat un anunţ online, prin care spunea că e în căutarea unei "prostituate aspirante", cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, relatează Contactmusic.

1206 afișări
Imaginea articolului Quentin Tarantino, acuzat de feministe, după anunţul "Casting cu prostituate pentru un western" - VIDEO

Quentin Tarantino, acuzat de feministe, după anunţul "Casting cu prostituate pentru un western"

Postarea, care din câte se ştie avea titlul "Casting cu prostituate pentru proiectul lui Quentin Tarantino", a fost ştearsă rapid, dar a fost reperată la timp de feministele care scriu pe blog-ul "Women and Hollywood", înainte de a fi scoasă de pe internet. Acestea condamnă atitudinea misogină a lui Tarantino, spunând că: ”nu e normal să incluzi în scenariul tău femei cu descrierea de "târfe". Şi în plus, nu cere actriţelor să-şi prezinte fotografii sau informaţii personale că să poţi să deliberezi dacă se încadrează sau nu la categoria "femei uşoare.”.

TITLURILE ZILEI

Într-o altă postare de pe blog se vorbeşte deschis despre problema sexismului din lumea filmului, atunci când vine vorba de femei.

Cu toate acestea, regizorul în vârstă de 53 de ani neagă acuzaţiile şi spune că informaţiile apărute în spaţiul online legate de acest casting sunt pure invenţii. Mai mult decât atât, filmul pe care Tarantino tocmai îl scrie va fi regizat de o femeie.

Se speculează că filmările pentru noul western vor începe pe 16 iunie în Los Angeles.

Nu o dată modul de exprimare i-a adus probleme regizorului. Acesta a fost în mai multe rânduri blamat de colegii de breaslă. Regizorul Spike Lee sau alţi activişti care pledează pentru drepturile omului i-au adus învinuirea că filmele sale pun mai mereu personajele de culoare într-o lumina proastă, iar folosirea atât de frecventă a cuvântului "nigga", termen din slang-ul american, folosit cu sens peiorativ la adresa celor de culoare, este exagerată. Tarantino s-a apărat mereu, afirmând că nu el este rasist, dar personajele sale pot fi.

Quentin Tarantino a fost un fan împătimit al industriei filmului încă dinainte de a începe să scrie scenarii şi să regizeze lungmetraje şi a lucrat pentru o vreme ca plasator într-un cinematograf.

Câştigător al trofeului Palme d'Or de la Cannes cu filmul "Pulp Fiction", din 1994, şi a două premii Oscar pentru scenariile filmelor "Pulp Fiction" şi "Django Unchained", Quentin Tarantino a fost, pe rând, regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale. Deşi este acuzat de critici că trivializează violenţa, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale "Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs", "Pulp Fiction", "Jackie Brown", cele două lungmetraje din seria "Kill Bill", "Maşina morţii/ Death Proof", "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds" şi "Django dezlănţuit/ Django Unchained" au devenit filme de referinţă ale cinematografiei mondiale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici