R.E.M. a atacat Fox News pentru că a folosit hitul trupei într-un reportaj de la convenţia democrată

R.E.M. a atacat Fox News pentru că a folosit hitul trupei "Losing My Religion" din 1991, într-un reportaj de la convenţia democrată ce a avut loc joi seară, la Charlotte, Carolina de Nord, reprezentanţii postului TV răspunzând că au respectat toate licenţele şi că sunt flataţi de atenţie.

118 afișări
Imaginea articolului R.E.M. a atacat Fox News pentru că a folosit hitul trupei într-un reportaj de la convenţia democrată

R.E.M. a atacat Fox News pentru că a folosit hitul trupei într-un reportaj de la convenţia democrată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Stipe, liderul trupei R.E.M., care s-a destrămat anul trecut după 31 de ani de activitate, a atacat dur postul de ştiri deţinut de News Corp, iar casa de discuri care reprezintă formaţia a cerut Fox News să nu mai folosească piesa "Losing My Religion".

Pe site-ul trupei a fost postat un mesaj în care se arată că celebra piesă a fost folosită joi seara de Fox News într-un material dedicat convenţiei democrate, la care Barack Obama a fost învestit oficial de Partidul Democrat drept candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale din SUA. "R.E.M. astăzi (vineri n.r.), prin casa sa de discuri, Warner-Tamerlane Music, a cerut Fox News să oprească şi să nu mai continue pe viitor folosirea neautorizată şi fără licenţă a cântecului", se arată în postare.

"Avem prea puţin respect sau deloc pentru reportajul lor înflorit. Muzica noastră nu are ce căuta acolo", a adăugat Stipe.

Ulterior, un purtător de cuvânt al canalului Fox News Spokesperson a emis o declaraţie: "Folosirea unui cântec R.E.M. de Fox News Channel în timpul ediţiei de joi a emisiunii 'Fox & Friends' a respectat întru totul acordurile de licenţă încheiate cu toate părţile corespunzătoare. Cu toate acestea, suntem oricând flataţi să primim atâta atenţie pentru alegerea unui cântec şi sperăm că R.E.M. au fost mulţumiţi de publicitate".

Muzica şi acest tip de cereri din partea unor muzicieni au reprezentat un aspect al acestui sezon premergător alegerilor prezidenţiale din SUA. Mai mulţi artişti şi trupe, ca The Silversun Pickups şi Dee Snider de la Twisted Sister, i-au cerut candidatului republican Mitt Romney să nu folosească piesele lor în materiale de promovare sau la manifestări. Şi în 2008, în campania tandemului McCain - Palin, republicanii au primit astfel de solicitări din partea unor muzicieni ca Jackson Browne, The Foo Fighters, Van Halen şi Jon Bon Jovi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici