Regizorul brazilian Eduardo Coutinho a murit înjunghiat de fiul său

Cineastul brazilian Eduardo Coutinho, realizatorul filmului "ABC do Amor", a fost găsit înjunghiat mortal, duminică, în locuinţa sa din Rio de Janeiro.

290 afișări

Potrivit unor informaţii, regizorul în vârstă de 80 de ani ar fi fost înjunghiat de fiul său, Daniel, care suferă de probleme psihice. De asemenea, Maria Coutinho, soţia cineastului, în vârstă de 62 de ani, are mai multe răni provocate de lovituri cu cuţitul în zona pieptului şi ficatului, fiind transportată la spital.

Daniel Coutinho, în vârstă de 41 de ani, a fost rănit şi el cu o armă albă.

Eduardo Coutinho este cunoscut în Brazilia pentru filmul "ABC do Amor" (1967), selectat la Festivalul de la Berlin. Coutinho a realizat importante filme documentare, care au făcut istorie în cinematografia braziliană, printre care se remarcă "Cabra Marcado Para Morrer/ Twenty Years Later" (1985), "Babilonia 2000" şi "Edificio Master".

Cineastul brazilian declarase recent că intenţiona să realizeze un nou film documentar, despre protestele violente din iunie 2013 împotriva sistemului corupt, care a cheltuit sume exorbitante pentru Campionatul mondial de fotbal din 2014 şi pentru Jocurile olimpice din 2016, care vor avea loc la Rio de Janeiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici