REPORTAJ: Mazăre, Botezatu şi tinerele în costume de baie, vedetele deschiderii târgului de turism - GALERIE FOTO

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, îmbrăcat într-un costum după modelul Ludovic al XIV-lea şi autointitulat rege al Carnavalului, Cătălin Botezatu, cu două prezentări de modă, şi zeci de tinere îmbrăcate sumar au fost vedetele deschiderii târgului de turism.

1892 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Mazăre, Botezatu şi tinerele în costume de baie, vedetele deschiderii târgului de turism - GALERIE FOTO

REPORTAJ: Mazăre, Botezatu şi tinerele în costume de baie, vedetele deschiderii târgului de turism (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

După o iarnă în care lipsa zăpezii a ţinut turiştii departe de munte, agenţiile de turism şi hotelierii s-au bucurat de soare în ziua deschiderii târgului de profil. Evenimentul a început trist pentru unii reprezentanţi ai patronatelor, care deplângeau absenţa noului ministru pentru IMM şi Turism, Florin Jianu, care "a lăsat vorbă" că este chemat la premier cu probleme mai importante ale ţării.

În schimb, fostul ministru Maria Grapini şi-a făcut simţită prezenţa, într-un costum roşu şi zâmbitoare, afirmând că participă în calitate de deputat şi că vine pentru cei care i-au fost alături un an şi două luni la minister.

Târgul a fost deschis de o gardă medievală, formată din 20-30 de bărbaţi cu peruci şi puşti din lemn, care au patrulat în curtea Romexpo, în vecinătatea unei schele în jurul căreia urmează să fie construit un nou pavilion expoziţional. Şeful gărzii, un bărbat în vârstă, cu burtă, perucă albă, spadă şi pistol la cingătoare, a dat greutate solemnităţii momentului, strigând: "Gardă, treceţi armele în repaus!"

GALERIE FOTO

Apoi a răsunat sunetul unei trompete, iar şeful gărzii a strigat din nou: "Gardă, cu armele spre înainte prezentaţi onorul!"

Cel căruia i s-a prezentat onorul, Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), a făcut un pas înainte. A răsunat din nou o trompetă, după care s-a aşternut liniştea. Filipescu a tras aer în piept şi a spus cât a putut de tare, după modelul militar: "Bună-ziua!". Un domn din public a exclamant, entuziasmat de spectacol: "Ăsta e turismul!"

Altcineva, din alaiul care îl însoţea pe şeful ANT, i-a şoptit unui coleg: "Nici lui Băsescu nu-i ieşea mai bine".

Grupul oficial s-a deplasat într-un pavilion, unde au avut loc discursurile de deschidere a târgului. Un reprezentant al Romexpo, gazda evenimentului, a ţinut un discurs lung şi moralizator despre "industria ospitalităţii", presărat cu întrebări retorice şi cu consideraţii de genul "avem o ţară frumoasă şi este păcat că nu ştim să o promovăm".

Maria Grapini a luat şi ea cuvântul şi a mărturisit că este emoţionată şi că priveşte cu nostalgie multele proiecte începute de ea şi neterminate din cauza mandatului scurt. Le-a reamintit ascultătorilor că vine din mediul privat, deşi în ultimul an a lucrat la stat. Grapini, care candidează la alegerile europarlamentare, a promis, ca o vedetă de la Hollywood, că va fi totdeauna cu inima şi cu sufletul aproape de români, oriunde s-ar afla.

Răzvan Filipescu a vorbit şi el de o promovare agresivă a României, deşi la două din cele cinci licitaţii internaţionale organizate pentru campanii în media străină nu s-a prezentat nimeni.

La puţin timp după ceremonia de deschidere, la standul Constanţei a început un show de promovare a staţiunii. Pe nişte scaune de la marginea scenei s-au aşezat şi au urmărit spectacolul Răzvan Filipescu, Maria Grapini, Mariana Suciu, directorul Romexpo, Mirela Matichescu, vicepreşedinte ANT, Mohammad Murad, proprietarul lanţului hotelier Phoenicia şi Viorel Păunescu, fostul proprietar al hotelului InterContinental.

Un prezentator a cărui figură trăda o maximă încredere în sine a vorbit despre notorietatea staţiunii Mamaia, celebră în întreaga lume prin cluburi, femei frumoase şi carnavaluri.

Show-ul a început cu un aşa numit "moment surf", iar trei cupluri de tineri îmbrăcaţi sumar, membri ai circului Globus, au executat nişte numere de acrobaţie. Spre final, un membru al echipei, foarte scund, s-a dezbrăcat de costumul în care defilase pe scenă, a rămas într-un fel de salopetă de marinar şi s-a deplasat câţiva metri ţopăind pe fund.

Următorul moment a inclus o serie de tineri şi tinere care au defilat în lenjerie intimă, unii având ochelari de soare. Deşi toţi bărbaţii de pe scenă erau musculoşi, prezenţa lor păstra o urmă de inocenţă datorită chiloţilor albi cu inimioare roşii, pe care scria "Cătălin Botezatu", "love", "candy" sau "sweet". La final, Botezatu, creatorul colecţiei, a urcat pe scenă şi a făcut câteva plecăciuni către public, cu mâna la inimă.

Au intrat apoi pe scenă tinere îmbrăcate în costume precum cele de la concursurile de miss, prezentatorul anunţând că sunt modele şi câştigătoare ale concursurilor de frumuseţe. În timp ce tinerele îmbrăcate sumar defilau pe scenă, Răzvan Filipescu butona telefonul mobil, dezinteresat de spectacolul din jur. Viorel Păunescu şi Mohammad Murad, însă, au măsurat din ochi fiecare tânără, atenţi la orice detaliu, ca nişte cunoscători.

A urmat un alt moment Cătălin Botezatu, cu o prezentare a unei colecţii "haute couture", la finalul căreia creatorul a urcat din nou pe scenă şi a primit aplauzele făcând plecăciuni.

Câteva cluburi din Mamaia au încălzit şi ele atmosfera cu tinere îmbrăcate sumar, care dansau în general pe muzică latino. S-a cântat până şi celebra "Lambada", iar doi tineri au executat un fel de fitness cu nişte făclii.

Momentul culminant al spectacolului a fost intrarea în scenă a lui Radu Mazăre, cu ochii semideschişi şi cu un zâmbet permanent, care părea cuprins de o fericire care durează. Îmbrăcat într-un costum sclipitor de genul acelora cu care apare în gravuri Ludovic al XIV-lea, cu aripi de lebădă neagră şi coroană înţesată cu imitaţii de perle, primarul Constanţei a dansat lent pe scenă, uşor traspirat pe faţă.

Apoi, tot lent, a făcut câteva plecăciuni, a strigat "Ţară, ţară, vrem turişti" şi a afirmat că este regele carnavalului. Mazăre a mai spus că îi va aştepta pe turişti cu pasarele, opere de artă şi cu o statuie la intrarea în Mamaia. "Aşadar, lăsaţi grijile, lăsaţi politicienii, lăsaţi procurorii, lăsaţi condamnările. Veniţi la vară la Mamaia pentru un strop de fericire, de care avem nevoie cu toţii", a spus Mazăre.

Primarul şi-a îndreptat privirea extaziată către Viorel Păunescu şi l-a întrebat rar: "Nu-i aşa, domnule Viorel"? Moment în care două tinere îmbrăcate sumar s-au aşezat pe genunchii fostului hotelier trecut de 70 de ani, care însă le-a suportat fără probleme. "Uite, asta e fericirea. Filmaţi acolo, vă rog!", a mai spus Mazăre, privind la Păunescu, cu tinerele pe genunchi.

La standuri, agenţiile de turism încercau să atragă clienţi, cu ofertele pe masă. După un început de an greu, cu scăderi din cauza lipsei zăpezii, după o vară pe litoral mai slabă decât cea precedentă, turoperatorii speră să fie mai fericiţi în acest an. Dar să aduci turişti într-o ţară în criză, cu preţuri mari şi servicii precare este o fericire mai greu de dobândit decât două tinere îmbrăcate sumar, aşezate pe genunchi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici