ŞANTAJ: Radiohead, victima unui atac cibernetic. Modul ingenios prin care trupa a reuşit să pună hackerii pe fugă/ La cine a ajuns răscumpărarea URIAŞĂ | FOTO

Trupa britanică Radiohead a publicat o colecţie vastă de piese nelansate, acestea fiind înregistrate pentru celebrul album „OK Computer”, lansat în 1997. O arhivă MiniDisc deţinută de solistul trupei Thom Yorke a fost hackuită săptămâna trecută de către o persoană neidentificată, aceasta cerându-i cântăreţului o răsplată de 150.000 de lire sterline pentru returnarea înregistrărilor, transmite The Guardian.

641 afișări
Imaginea articolului ŞANTAJ: Radiohead, victima unui atac cibernetic. Modul ingenios prin care trupa a reuşit să pună hackerii pe fugă/ La cine a ajuns răscumpărarea URIAŞĂ | FOTO

ŞANTAJ: Radiohead, victima unui atac cibernetic. Modul ingenios în care trupa a reuşit să pună hackerii pe fugă. La cine a ajuns răscumpărarea URIAŞĂ | FOTO

Trupa a publicat acum cele 18 înregistrări MiniDisc, majoritatea acestora având o lungime de aproape o oră, pe platforma Bandcamp la preţul de 18 lire sterline. Toate profiturile vor fi donate activiştilor de la Extinction Rebellion, un grup care luptă pentru climă, scrie The Guardian

TITLURILE ZILEI

Înregistrările pot fi cumpărate AICI.

Chitaristul trupei Jonny Greenwood a confirmat incidentul şi a spus că „în loc să ne plângem sau să ignorăm ce s-a întâmplat, am preferat să lansăm cele 18 ore pe Bandcamp pentru a ajuta Extinction Rebellion”. „Doar pentru 18 zile, la preţul de 18 lire sterline, veţi putea afla dacă ar fi trebuit să plătim de fapt răsplata”, a adăugat Greenwood. „Aceste înregistrări nu au fost niciodată destinate pentru consumul public (chiar dacă unele au ajuns pe albumul relansat „OK Computer”) şi nu sunt foarte interesante. Piesele sunt foarte, foarte lungi, chiar prea lungi pentru a fi descărcate pe telefon”, a mai spus chitaristul.

Thom Yorke a scris şi el despre colecţia de 1.8 GB, în descrierea postării pe Bandcamp: „Nu este foarte interesant. Este vorba despre mult conţinut, iar dacă tot a apărut în spaţiul public mai bine să rămână acolo până ne plictisim şi trecem mai departe la alt subiect.”

Grupul Extinction Rebellion i-a mulţumit trupei, susţinând că acest cadou reprezintă o „susţinere fără precedent”. De asemenea, Radiohead a autorizat ca activiştii să folosească piesa „Idioteque” pentru un video promoţional. „Mediul înconjurător şi urgenţa ecologică necesită curaj, adevăr şi generozitate”, au spus activiştii. „Suntem foarte recunoscători trupei Radiohead. Cuvintele sunt de prisos, dar acţiunile pot schimba lumea”, au adăugat acesţia.

Incidentul a fost discutat pentru prima oară, în urmă cu o săptămână, pe o pagină Reddit dedicată trupei Radiohead, după ce unui utilizator i s-au oferit fişierile spre vânzare. „Iniţial, ne-am gândit să contribuim toţi cu bani şi să profităm de această oportunitate rară. Este vorba despre materiale de o importanţă istorică de nedescris, dar eram îngrijoraţi de consecinţele situaţiei”, a spus utilizatorul.

Fişierele reprezintă o adevărată comoară pentru fanii legendarei trupe britanice. Împreună cu versiuni demo ale pieselor de pe albumul „OK Computer”, printre fişiere se află o versiune completă a piesei live „True Love Waits”. În plus, o altă piesă lăudată pe platforma Reddit este o versiune alternativă a cântecului „Lift”, care a fost inclus pe versiunea aniversară a albumului „OK Computer”.

Colecţia de fişiere începe cu o versiune a piesei „Exit Music (For a Film)” cu versurile modificate. Al treilea disc conţine o versiune de 11 minute a piesei de bază „Paranoid Android”, precum şi piese nelansate până acum, printre care „Attention” şi „Hurts to Walk”.

Totodată, colecţia include şi o piesă scurtă în care solistul Thom Yorke îşi arată abilităţile de beatboxing. Fanii trupei au publicat un document pe internet care explică identitatea şi provenienţa fiecărei piese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici