Show-uri video pe Palatul Parlamentului şi concert susţinut de Parov Stelar, la iMapp Bucharest 2015

Echipe de artişti video din Mexic, Belgia, Germania, Rusia, Franţa şi România vor realiza şase show-uri pe faţada Palatului Parlamentului din Bucureşti, iar trupa Parov Stelar va susţine un concert la cea de-a doua ediţie a evenimentului iMapp Bucharest, care va avea loc pe 19 septembrie.

1935 afișări
Imaginea articolului Show-uri video pe Palatul Parlamentului şi concert susţinut de Parov Stelar, la iMapp Bucharest 2015

Show-uri video pe Palatul Parlamentului şi concert susţinut de Parov Stelar, la iMapp Bucharest 2015 (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Pământ, apă, aer şi foc sunt elementele care compun conceptul creativ al concursului iMapp Bucharest de anul acesta, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Această secţiune a evenimentului s-a adresat comunităţii internaţionale de artişti video, inclusiv celor din România. Dintre echipele din întreaga lume care au trimis propuneri, 37 de proiecte au îndeplinit toate criteriile de selecţie, iar şase au fost desemnate câştigătoare.

AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franţa) şi Mindscape (România) vor realiza show-uri de câte 4 minute şi 30 de secunde.

Evenimentul va debuta cu un concert susţinut de grupul austriac electro swing Parov Stelar, care şi-a anunţat deja prezenţa la Bucureşti pe reţelele de socializare, iar în deschiderea acestuia va urca pe scenă Şuie Paparude.

De asemenea, o trupă de dansatori va prezenta o coregrafie luminoasă, interactivă, cu ajutorul unor costume inedite dotate cu becuri cu neon.

În aceeaşi seară, cele mai spectaculoase fotografii selectate în cadrul concursului stillMapp Bucharest 2015 vor fi proiectate pe faţada Palatului Parlamentului.

Înscrierile pentru stillMapp Bucharest 2015, care se adresează oricărei persoane cu cetăţenie română, se pot face până la data de 24 august, acesta fiind un concurs de fotografie deschis publicului larg, cu scopul de a încuraja comunitatea de a participa în mod activ la viaţa culturală a Capitalei.

iMapp Bucharest reprezintă unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume, potrivit organizatorilor, Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreART - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici