Sorin Oprescu a aprins luminile de sărbători din Capitală

Primarul general Sorin Oprescu a aprins, sâmbătă seară, la ora 18.00, luminile de sărbători din Capitală, bucureştenii prezenţi la eveniment putând asista şi la un foc de artificii.

26 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu a aprins luminile de sărbători din Capitală

Sorin Oprescu a aprins luminile de sărbători din Capitală (Imagine arhivă: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

După aprinderea luminilor va urma un momentul artistic susţinut de Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazu.

Apoi, edilul şef al Capitalei va deschide Târgul de Crăciun din Parcul Cişmigiu, unde pe perioada sărbătorilor de iarbă bucureştenii vor putea participa la mai multe evenimente. În Parcul Cişmigiu, copiii vor putea vedea "sania lui Moş Crăciun" şi "Fabrica de îngeri", pentru ei fiind pregătite concerte şi spectacole în specificul sărbătorilor de iarnă.

Şi în Parcul Herăstrău edilul şef al Capitalei dă, sâmbătă, start manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, spectacolele ce vor fi susţinute aici fiind organizate de Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare.

Copiii vor putea să se plimbe în Parcul Herăstrău, gratuit, cu o sanie trasă de doi reni. Autorităţile municipale au arătat că, în cazul în care în Capitala nu va fi zăpadă, sania va fi trasă de reni pe role.

Pentru sărbătorile de iarnă, de sâmbătă şi până la începutul anului viitor va fi iluminat bradul de peste 17 metri din Piaţa Universităţii, ornat cu perdele luminoase cu leduri.

În zona Piaţa Universităţii - Piaţa Română sunt 46 de traversări, de aproximativ 30 de metri lăţime, alcătuite din plase cu leduri, globuri şi tuburi cu leduri, iar în copaci au fost montate perdele luminoase.

Între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei, la Arcul de Triumf, în Piaţa Presei Libere, la Muzeul Satului, la fântâna Mioriţa precum şi pe Bulevardul Regina Elisabeta au fost montate figurine şi traversări ornamentale specifice sărbătorilor de iarnă.

Proiectul iluminării Capitalei pentru sărbătorile de iarnă este intitulat în acest an "Drumul şi ţara lui Moş Crăciun" şi este realizat în colaborare cu societate Luxten, deţinătoarea contractului pentru modernizarea iluminatului public în Bucureşti.

Iluminatul ornamental pentru sărbători a fost realizat cu peste 500.000 de leduri. Potrivit municipalităţii, au fost folosite leduri pentru că astfel este redus consumul de energie electrică cu aproximativ 70% faţă de iluminatul cu becuri cu incandescenţă.

În Piaţa Presei Libere a fost montat un brad de peste şase metri.

Fiecare parc al municipalităţii va avea brazi împodobiţi şi instalaţii de iluminat. În zona Pieţei Charles de Gaulle vor fi locuri de joacă pentru copii, iar cele din parcurile Herăstrău şi Carol au fost deja refăcute, potrivit reprezentanţilor Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

"Şi în acest an, chiar dacă nu au fost cele mai bune condiţiile economico-financiare, am proiectat un iluminat ornamental variat şi spectaculos", au precizat reprezentanţii municipalităţii.

Tot sâmbătă, în Parcul Cişmigiu va fi deschis patinoarul amenajat de municipalitate, urmând ca în 9 decembrie să se dea startul pe patinoarul din Parcul Unirii. Potrivit autorităţilor municipale, anul acesta va fi deschis un al treilea patinoar artificial, în Parcul Herăstrău, începând cu 18 decembrie.

Patinoarele vor fi deschise de luni până vineri, între orele 10.00 şi 21.00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 10.00 şi 24.00, taxa de intrare fiind de 10 lei pe oră în cursul săptămânii şi 15 lei pe oră la sfârşit de săptămână. Pe perioada vacanţei elevilor, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 12.00, accesul pe gheaţă va fi gratuit.

Totodată, pe perioada sărbătorilor de iarnă, în Parcul Unirii va fi organizat de o societate comercială un târg de Crăciun, care a obţinut autorizaţie de la Primăria Capitalei pentru acest eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici