Studiu: Cuplurile care vor să se căsătorească apelează la internet pentru produse şi servicii necesare

Cele mai multe cupluri apelează la internet pentru a localiza produse şi servicii necesare nunţii lor, cele mai multe căsătorii fiind organizate din mai până în august, potrivit companiei PayPal.

169 afișări
Imaginea articolului Studiu: Cuplurile care vor să se căsătorească apelează la internet pentru produse şi servicii necesare

Studiu: Cuplurile care vor să se căsătorească apelează la internet pentru produse şi servicii necesare (Imagine: Shutterstock)

"Perioada fierbinte" a anului pentru perechile care iau decizia să se căsătorească durează din mai până în august, majoritatea cuplurilor programându-şi nunta în această perioadă. Mirele şi mireasa sunt, în numeroase cazuri, prea ocupaţi pentru a planifica toate detaliile din timp, motiv pentru care apelează la magazinele online.

Potrivit PayPal, care citează un studiu recent, 78% dintre cupluri apelează la internet pentru a localiza produse şi servicii necesare nunţii, dar şi pentru a consulta site-uri dedicate nunţilor şi mireselor (76%) şi reviste specializate (61%). Cu toate acestea, cuplurile acordă atenţie şi recomandărilor prietenilor sau familiei (61%).

Punguţele din organza şi inelele din aur roz se regăsesc de cele mai multe ori pe lista de cumpărături a viitorilor miri. Oferta este bogată când vine vorba de verighete, care se regăsesc în oferta a numeroase magazine de bijuterii.

Mirii acordă o importanţă deosebită şi invitaţiilor, decoraţiile luxoase, complicate şi sclipitoare nemaifiind la modă. Sunt preferate în schimb invitaţiile care reflectă "esenţa nunţii" şi cele care au "un model aparte". În acest sens, gama de modele de invitaţii disponibilă pe piaţă este variată, iar viitorii miri au posibilitatea să comande fie modele existente, fie personalizate şi să folosească pentru asta diverse site-uri.

Pe de altă parte, obiceiul anglo-saxon al aruncatului cu orez - asociat cu viaţa norocoasă şi îmbelşugată - este foarte popular şi în Europa Centrală şi de Est. Punguţele speciale din organza sunt cele mai potrivite pentru ca oaspeţii să poată ţine boabele "norocoase" în buzunar înainte de a le arunca asupra mirilor.

Închinatul în cinstea mirilor reprezintă un alt obicei nelipsit de la nunţi, potrivit PayPal, care precizează că mirii preferă sticle decorate special şi pahare cu un design aparte.

Un alt moment important este cel al alegerii ţinutelor pentru mire şi mireasă. Esenţiale pentru nuntă sunt, de asemenea, jartierele, lenjeria de corp şi pantofii, magazinele online venind în întâmpinarea viitoarelor mirese cu ghiduri între care "Cum să-ţi cumperi rochia de mireasa" şi "Verifică ce tip de siluetă ai".

Cei care decid însă să cumpere online accesorii pentru nuntă trebuie să ţină cont de anumite aspecte: să facă achiziţii din magazinele care prezintă imagini detaliate pentru produsele pe care le comercializează; să verifice tabelul de mărimi, pentru că acestea pot varia de la o ţară la alta (fiecare website trebuie să includă instrucţiuni speciale despre cum poate fi aleasă măsura potrivită); să verifice termenii de livrare (să se asigure că magazinul livrează produse în ţara din care se face comanda); să verifice costurile de expediţie şi termenul de livrare pentru a se asigura că acestea se potrivesc aşteptărilor cumpărătorului; să se asigure că site-urile de unde fac achiziţii sunt sigure şi de încredere (o astfel de garanţie este reprezentată de prezenţa vizibilă a butonului PayPal).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici