- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (15.07.2014, 14:06)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Prietenii, la fel de apropiaţi din punct de vedere genetic ca verişorii de gradul al patrulea
Oamenii au tendinţa de a-şi alege prieteni care le sunt apropiaţi genetic, într-o asemenea măsură încât persoanele din acelaşi cerc social pot fi la fel de apropiate din acest punct de vedere ca verişorii de gradul al patrulea, potrivit unui studiu publicat luni în Statele Unite.
Urmărește
343 afișări
Prietenii, la fel de apropiaţi din punct de vedere genetic ca verişorii de gradul al patrulea-studiu (Imaine: Publimedia/Shutterstock)
Acest studiu are la bază datele recoltate de Framingham Heart Study realizat în statul american Massachusetts, care a analizat aproape 1,5 milioane de markeri genetici provenind de la participanţii la studiu şi de la cunoştinţele acestora.
Autorii studiului, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), s-au concentrat pe un grup de 1.932 de indivizi. Ei au comparat perechi de prieteni fără legături de rudenie cu perechi de persoane străine unele de altele.
TITLURILE ZILEI
-
-
ieri, 22:41
• Liderul Hamas nu cedează şi vrea un „război lung şi de uzură” cu Israelul
-
ieri, 22:32
-
ieri, 18:52
• Taifunul Bebinca a lovit Shanghai. Cea mai puternică furtună din China, din 1949
-
ieri, 18:21
• INFP a revizuit la 4,7 magnitudinea cutremurului din Buzău
-
ieri, 17:43
• Preşedintele Iranului anunţă că ar putea purta discuţii cu reprezentanţii SUA
-
ieri, 17:22
• Ucraina neagă legăturile cu suspectul noii tentative de asasinare a lui Donald Trump
-
ieri, 17:42
• BREAKING NEWS. Cutremur în România. S-a simţit în mai multe oraşe
-
ieri, 17:20
-
ieri, 17:11
• Putin ordonă armatei ruse să se extindă cu 180.000 de soldaţi pentru a ajunge la 1,5 milioane
-
ieri, 16:06
• Restricţii de circulaţie în Capitală pentru Zilele Bucureştiului
-
ieri, 16:01
-
ieri, 15:22
-
ieri, 14:03
-
ieri, 13:24
• Tensiune în UE. Preşedintele Franţei face o nouă propunere pentru poziţia de comisar european
-
ieri, 13:05
Indivizii aparţinând aceluiaşi cerc social au în comun circa 1% din totalul genelor, iar acest procent este mult mai mare decât în cazul persoanelor care nu au legături de prietenie între ele.
Acest procent de similarităţi genetice "este la acelaşi nivel cu acela al verişorilor de gradul al patrulea", au subliniat autorii studiului.
Chiar dacă genele comune reprezintă doar 1% şi procentul pare foarte mic, "pentru geneticieni, este o cifră semnificativă", a explicat unul dintre autorii studiului, Nicholas Christakis, profesor de sociologie, biologie a evoluţiei şi medicină la Universitatea Yale.
"Într-o anumită manieră, reuşim, dintr-o mulţime de posibilităţi, să îi alegem ca prieteni pe oamenii care seamănă cu familia noastră", a adăugat el.
Cei mai mulţi dintre participanţii la acest studiu au fost persoane caucaziene de origine europeană.
Potrivit cercetătorilor americani, aceste analize au arătat că legăturile genetice dintre prieteni sunt mai puternice decât cele pe care specialiştii s-ar aştepta să le găsească între persoanele care au strămoşi comuni sau la oamenii care se înconjoară de indivizi din acelaşi grup etnic ca şi ei.
Citește pe alephnews.ro: Care au fost ultimele cuvinte auzite de echipajul submersibilului Titan înainte de implozie? Noi detalii ies la iveală
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat petrecerea. IT-ul, sectorul unde plouă cu salarii de mii de euro şi angajări pe bandă rulantă, a amorţit. Proiectele sunt tot mai rare, salariile încep să scadă VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Ioan Vâţ, ALPLA: „În 2025, vrem să majorăm capacitatea de producţie din fabrica de PET reciclat pe care o avem la Târgu-Mureş“
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ryan Routh, bărbatul suspectat că voia să-l asasineze pe Trump, este un autor pasionat de arme, de legiuni străine și războaie. Cum schimbă noua tentativă de asasinat campania prezidențială
S-a terminat petrecerea. IT-ul, sectorul unde plouă cu salarii de mii de euro şi angajări pe bandă rulantă, a amorţit. Proiectele sunt tot mai rare, salariile încep să scadă VIDEO
Avertisment apocaliptic de la Bill Gates: Dacă vom reuşi cumva să evităm încă un mare război, lumea va fi lovită de o altă problemă uriaşă
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nelson Mondialu NU este tatăl biologic al lui Livian. A invitat şi familia reală la nuntă, dar nu au vrut să audă de el
CANCAN.RO
Cel mai căutat LAPTE de români este foarte scump. Cât ajunge să coste un litru într-un supermarket
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:41
Liderul Hamas nu cedează şi vrea un „război lung şi de uzură” cu Israelul
-
ieri, 22:40
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 936. Atac masiv cu drone asupra Kievului / ISW: Rusia se va confrunta cu o penurie de arme pentru invazia din Ucraina / „Ucraina îi poate păstra” - comandantul cecen renunţă la compatrioţii care s-au predat Kievului