Video Sulfina Barbu: Nu cred că pentru Franks se pune problema lipsei banilor pentru o pereche de pantofi - VIDEO

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, luni, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a mers cu pantofii rupţi la Cotroceni ori din lipsă de preocupare pentru ţinută, ori din neatenţie, ea apreciind că nu crede că se pune problema lipsei resurselor financiare.

282 afișări

"Eu nu pot să am decât două explicaţii. Nu ştiu care este cea corectă. În primul rând, poate o lipsă de preocupare majoră pentru ţinută, pentru că, sigur, un om precum Jeffrey Franks are multe de făcut, multe calcule, multe analize, discuţiile de la toate ministerele nu sunt simple, pentru că discutăm de date, de cifre concrete. Poate să fie o precupare pentru ţinută trecută doar în planul doi datorită misiunii importante pe care o are domnia sa aici sau poate pur şi simplu să fie o neatenţie? Poate nu s-a uitat la pantofi. Poate nu a verificat că acei pantofi au probleme, nu ştiu să vă spun, dar în oricare dintre variante eu cred că trebuie să tragă un semnal de alarmă", a spus Sulfina Barbu.

În opinia sa, orice persoană publică trebuie să fie atentă la ţinuta pe care o are, pentru că acest lucru denotă respect pentru cei cu care se întâlneşte, pentru cei în faţa cărora vrea să apară, să-i convingă.

"Probabil că este o scăpare. Este departe de casă, o fi ezitat să meargă la magazin să-şi cumpere o altă pereche de pantofi, nu ştiu sau nu a avut o altă pereche de pantofi de rezervă, dar cert este că lucrul acesta a apărut şi acest lucru nu este bun pentru imaginea domniei sale faptul că pantofii aveau acea gaură destul de mare în talpă", a adăugat Barbu.

Întrebată dacă este o situaţie oarecum paradoxală prin faptul că politicienii români care se împrumută nu au fost surprinşi cu găuri în talpă, iar şeful delegaţiei FMI care împrumută bani a fost surprins în această situaţie, Sulfina Barbu a spus că este convinsă că Jeffrey Franks are o retribuţie "consistentă".

"Nu cred că se pune problema lipsei resurselor financiare, dacă despre asta discutăm, pentru a-şi cumpăra o altă pereche de pantofi. Eu cred că este lipsă de timp, lipsă de preocupare sau pur şi simplu nu a avut timp să se uite după o pereche de pantofi noi. Nu ştiu să vă spun. Oricare dintre variante nu denotă lipsa de resurse materiale, asta cu siguranţă, am convingerea că-şi poate permite din retribuţia pe care o primeşte, este o funcţie de responsabilitate maximă, şi posibilitatea de a-şi cumpăra o pereche de pantofi. Cred că este o preocupare trecută pe planul doi vizavi de ţinută", a apreciat deputatul PDL.

Ea crede că este importantă pentru orice om politic şi pentru orice persoană preocuparea pentru ţinută.

"Eu cred că pentru orice persoană publică este important. Sigur, mai sunt şi stângăcii. Chiar şi în rândul politicienilor din România, pentru că nu poţi să mergi cu aceeaşi ţinută în oricare dintre situaţii. Sunt convinsă că sunt şi stângăcii. V-aş da un exemplu: atunci când eram ministru, am avut foarte multe zone în care am mers, pe diguri sau la zone afectate de inundaţii unde trebuiau făcute anumite intervenţii. Nu întotdeauna eram pregătită cu o pereche de încălţări în maşină adecvată pentru zona aceea şi s-a întâmplat să merg şi cu o încălţăminte neadecvată. Eu recunosc şi pot să-mi recunosc şi această greşeală a mea personală, dar cred că era mai important să ajung acolo unde trebuia luată decizia decât să mă gândesc cu ce pantofi să mă încalţ. Recunosc, am suportat criticile, am învăţat între timp, dar cred că despre asta putem să discutăm mult", a mai spus Sulfina Barbu.

Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI, a fost surprins de cameramani, sâmbătă, la întâlnirea de la Cotroceni cu şeful statului, cu o gaură în talpa unui pantof.

Luni, la sediul BNR, el a venit încălţat cu o altă pereche de pantofi. "Mi-am schimbat pantofii. Prefer să nu discut chestiuni personale. Mai bine să discutăm despre România şi economia României", a răspuns Franks, după ce a fost întrebat de un jurnalist dacă mai poartă pantofii "de criză".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici