Trupa Omul cu Şobolani anulează turneul aniversar "OCS 18 ani", din solidaritate pentru victimele din Colectiv

Membrii formaţiei bucureştene Omul cu Şobolani au anunţat marţi, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, că anulează turneul "OCS 18 ani", "din respect şi solidaritate pentru victimele accidentului de la Colectiv".

256 afișări
Imaginea articolului Trupa Omul cu Şobolani anulează turneul aniversar "OCS 18 ani", din solidaritate pentru victimele din Colectiv

Trupa Omul cu Şobolani anulează turneul aniversar "OCS 18 ani", din solidaritate pentru victimele din Colectiv (Imagine: Facebook)

"Din respect şi solidaritate pentru victimele accidentului de la Colectiv, cât şi pentru cei răniţi acolo, trupa Omul cu Şobolani anulează turneul aniversar 18 ani. Nu putem sărbători nimic şi nici nu ne dorim asta. Avem cu toţii nevoie să ne reculegem, să ţinem doliu pentru oamenii dragi care au fost victime ale acestui accident şi să reflectăm la ce putem schimba pentru a ne asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla niciodată", este mesajul publicat, marţi, pe pagina de Facebook a formaţiei.

Astfel, concertele din Bucureşti (club Control), Iaşi (club La Bază) şi Constanţa (Doors Club), programate pentru datele de 5, 7 şi 20 noiembrie, au fost anulate.

Iniţial, după aflarea veştii despre incendiul din clubul Colectiv din Capitală, pe pagina de Facebook a formaţiei a fost publicat un anunţ privind anularea concertului din data de 31 octombrie, de la Cluj-Napoca. "Decenţa ne cere să anunţăm anularea şi reprogramarea ulterioară a concertului de astăzi din Cluj!", anunţau membrii trupei, sâmbătă, după concertul susţinut la Timişoara.

În urma incendiului declanşat vineri seară în clubul Colectiv, au murit 32 de persoane, iar alţi aproximativ 130 de răniţi sunt internaţi în spitalele Capitalei.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Printre persoanele decedate se află şi doi dintre membrii trupei, şi anume chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru.

De asemenea, ceilalţi trei membri ai trupei - Andrei Găluţ (voce), Alex Pascu (bas) şi Bogdan Lavinius (tobe) - au fost răniţi şi sunt internaţi, potrivit informaţiilor oferite MEDIAFAX, sâmbătă, de casa de discuri Universal Music România.

Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, este în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri şi intoxicaţie cu fum, fiind ventilat mecanic, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, rudele acestuia.

De asemenea, Alexandru Pascu - membru al trupei Goodbye To Gravity şi fiul Anei Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă - se află la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile, prognosticul medicilor rămânând rezervat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici