Trupa The Doors a revenit pe primul loc în top-ul single-urilor americane pe 2 august 1968

The Doors a revenit pe primul loc în top-ul single-urilor americane pe 2 august 1968 cu piesa ”Hello, I Love You”, a anunţat vineri Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica trupei în playlistul zilei.

150 afișări
Imaginea articolului Trupa The Doors a revenit pe primul loc în top-ul single-urilor americane pe 2 august 1968

Trupa The Doors a revenit pe primul loc în top-ul single-urilor americane pe 2 august 1968

Legendara trupă The Doors a înregistrat al doilea succes de top din carieră pe 2 august 1968, când piesa ”Hello, I Love You” a ajuns pe primul loc în clasamentul dedicat înregistrărilor single. Melodia avea să domine clasamentul pentru două săptămâni şi era extrasă de pe albumul "Waiting for the Sun”, singurul material discografic al trupei care avea să ajungă în fruntea topului Billboard 200, pentru patru săptămâni din septembrie până în octombrie 1968.

John Densmore, bateristul trupei, a povestit în 2018 că solistul Jim Morrison avea deja versurile de la ”Hello, I Love You” de mult timp, încă de când cânta cu o trupă care se numea Rick& the Ravens. ”Am înregistrat un demo cu Ray Manzarek la clape şi cei doi fraţi ai acestuia la chitare. Dar fraţii erau îngrijoraţi de Jum. Era nebun şi nu mai cântase niciodată. Părea timid şi se ascundea într-un colţ al garajului. M-am gândit «ăsta nu e următorul Mick Jagger». Dar şi-a găsit stilul inconfundabil, învârtind prin cameră cablul de la microfon ca pe un şarpe. Nu sunt genul meu băieţii, dar mi-am dat seama că seamănă cu David al lui Michelangelo. Multe dintre piesele de la început le-a scris pe când locuia pe un acoperiş. Ne vedeam dimineaţa şi îmi spunea «aud un concert în cap». Eu îi răspundeam «wow, ok».”, a povestit Densmore pentru The Guardian.

Abia la trei ani de la înregistrarea acelui demo, ”Hello, I Love You” a ajuns să fie înregistrat în studio spune Robby Krieger, chitaristul de la The Doors, care explică faptul că erau obişnuiţi să aştepte până când cântecele sunau cum trebuie: ”Ni s-a părut că sună un pic prea comercial, aproape pop şi nu aşa profund ca alte piese. (...) Până la urmă ne-am oprit la jumătatea cântecului! Am cântat nişte acorduri demente de chitară care treceau dintr-o boxă în alta şi pe urmă piesa e reluată în si bemol”.

Rockerii au fost acuzaţi că au împrumutat structura partiturii de chitară din piesa ”All Day and All of the Night”, de la Kinks, dar Krieger a povestit jurnaliştilor britanici că a nu au avut probleme: ”Ray Davies, solistul lor, era cool cu chestia asta. Nu ne-au dat în judecată...”, povesteşte chitaristul de la The Doors.

"The Doors" erau deja cunoscuţi după ce piesa ”Light My fire”, se plimbase prin clasamentul Billboard pentru 121 de săptămâni.

Au fost primele dintre cele 16 piese ale celor de la The Doors care au intrat în clasamentul Hot 100.

Ascultă Smart Radio AICI 

Trupa The Doors, fondată în 1965, la Los Angeles, este celebră pentru o serie de hituri precum "Light My Fire", "The End", "L.A.Woman", "Break on Through (to the Other Side)" şi "Riders on theStorm". Grupul nu a supravieţuit mult timp după moartea solistului Jim Morrison, în 1971. Formula originală a trupei The Doors era completată de toboşarul John Densmore, clăparul Ray Manzarek şi chitaristul Robbie Krieger.

Piesele celor de la The Doors se regăsesc pe 2 august la Smart Radio. Asculta Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici