Turiştii experimentează, la Iaşi, circulaţia de acum trei decenii, cu "Tramvaiul comunismului" | GALERIE FOTO

Modul în care se călătorea cu tramvaiul în urmă cu trei decenii în Iaşi poate fi experimentat de turişti şi localnici, pentru care Compania de Transport Public (CTP) a pus la dispoziţie „Tramvaiul Comunismului”, unde ghizii le spun oamenilor cum arăta oraşul înainte de 1989.

923 afișări
Imaginea articolului Turiştii experimentează, la Iaşi, circulaţia de acum trei decenii, cu "Tramvaiul comunismului" | GALERIE FOTO

Turiştii experimentează, la Iaşi, circulaţia de acum trei decenii, cu "Tramvaiul comunismului" | GALERIE FOTO

Extinderea cartierelor de locuinţe şi construirea zonelor industriale s-au realizat în raport direct proporţional cu dezvoltarea reţelei de tramvai, iar călătorii pot afla acest lucru.

Primele cinci garnituri de tramvaie tip ITB au sosit la Iaşi pe 29 aprilie 1959. Timp de 10 ani au fost livrate către Iaşi, de la Întreprinderea de Transport Bucureşti, 112 vagoane (motor şi remorcă). Longevive, tramvaiele ITB au circulat la Iaşi până în anul 1992.

15 garnituri au fost modernizate începând din 1991 şi au rămas în serviciu până în anul 1998.

TITLURILE ZILEI

Compania de Transport Public Iaşi a conservat un tramvai de tip ITB, restaurat în anul 1998, cu ocazia celebrării Centenarului transportului electric la Iaşi.

Tramvaiul Comunismului este singurul exemplar păstrat la Iaşi, restaurat în anul 1998 pentru a participa la parada tramvaielor organizată cu ocazia împlinirii Centenarului de la înfiinţarea sistemului de transport public cu tramvaie electrice în "Capitala Moldovei".

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici