Twitter recunoaşte că algoritmii săi favorizează conţinutul conservator şi de dreapta

Algoritmii de pe Twitter amplifică mai mult conţinutul conservator şi de dreapta, relevă un studiu intern al platformei, scrie Euronews.

241 afișări
Imaginea articolului Twitter recunoaşte că algoritmii săi favorizează conţinutul conservator şi de dreapta

Twitter recunoaşte că algoritmii săi favorizează conţinutul conservator şi de dreapta

În aproape toate ţările analizate, tweet-urile politicienilor conservatori au fost amplificate mai mult decât tweet-urile politicienilor liberali, a recunoscut Twitter.
 
În acelaşi timp, ştirile de dreapta au fost, de asemenea, amplificate pentru utilizatorii Twitter mai mult decât cele de stânga.
 
Twitter spune că va efectua o analiză mai detaliată pentru a afla de ce algoritmii săi favorizează conţinutul de dreapta.
 
Studiul a analizat milioane de tweet-uri publicate de oficiali aleşi din şapte ţări între aprilie şi august anul trecut.
 
Au fost evaluaţi politicieni din patru ţări europene - Franţa, Germania, Spania şi Marea Britanie -, precum şi oficiali din Japonia, Canada şi Statele Unite.
 
Doar utilizatorii Twitter din Germania au văzut mai mult conţinut din surse de stânga decât din surse de dreapta.
 
În acelaşi timp, politicienii de dreapta din Regatul Unit au avut o probabilitate semnificativ mai mare ca tweet-urile lor să fie expuse la mai mulţi utilizatori decât politicienii de stânga.
 
Twitter a precizat însă că amplificarea nu s-a bazat pe anumite partide, ci mai degrabă pe opinii şi probleme politice.
 
Multă vreme, giganţii reţelelor de socializare au fost criticaţi de stânga pentru că nu fac suficient pentru a combate dezinformarea. Ulterior, fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, a acuzat în mod regulat Twitter că reduce la tăcere vocile de dreapta.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici