Un simplu schimb între ÎNTREBĂRI poate asigura succesul zilnic. Când ne adresăm întrebări cu ”DE CE”, ne aruncăm singuri într-o spirală a urii de sine

Tasha Wurich, autoare a cărţii ”Insight”, susţine că începerea oricărei zile cu întrebări cu termenul ”ce” poate ajuta la rezolvarea mai rapidă a problemelor şi poate îmbunătăţi concentrarea persoanelor asupra problemei.

1248 afișări
Imaginea articolului Un simplu schimb între ÎNTREBĂRI poate asigura succesul zilnic. Când ne adresăm întrebări cu ”DE CE”, ne aruncăm singuri într-o spirală a urii de sine

Un simplu schimb între ÎNTREBĂRI poate asigura succesul zilnic. Când ne adresăm întrebări cu ”DE CE”, ne aruncăm singuri într-o spirală a urii de sine

Potrivit The Independent, în noua sa carte, Eurich argumentează că omul poate avea succes în funcţie de cât de bine se cunoaşte pe sine însuşi. De asemenea, aceasta oferă mai multe strategii de cunoaştere de sine, fiecare fiind caracterizată drept extrem de eficientă. 
 
Una dintre strategiile sus menţionate este înlocuira lui ”de ce” cu ”ce”. Când te confrunţi cu o situaţie dificilă sau ai cauzat o problemă într-o anumită măsură, Eurich scrie că ar trebuie să îţi adresezi întrebări cu ”ce”, în loc ”de ce”.
 
Autoarea dă ca exemplu prezentarea unui proiect într-o manieră deplorabilă în faţa profesorului sau clientului.
 
”S-ar putea să te întrebi, dacă eşti bine intenţionat şi o persoană de succes:  'De ce am procedat atât de greşit?' sau  'De ce am stricat totul?'. Ce am învăţat eu, din cercetările mele, este că atunci când ne adresăm întrebări cu ”de ce”, ne aruncăm singuri într-o spirală a urii de sine”, spune Eurich.
 
”Întrebarea ne face să fim depresivi şi are tendinţa de a ne îndemna să ne gândim la alte lucruri, dar într-o manieră deloc productivă. În schimb, dacă ne adresăm cu ”ce” - termenul implică o orientare spre viitor, iar acest lucru poate face diferenţa”.
 
Autoarea dă şi exemple: ”Te-ai putea întreba 'Ce pot să fac diferit pe viitor?' sau 'Ce pot învăţa din acest eveniment ca să fiu mai productiv data viitoare?'.
 
Prin urmare, tehnica ”ce şi nu de ce” poate scoate oamenii dintr-o mentalitate de mila şi îi orientează în mod direct spre viitor.
 
Scriitoarea concluzionează: "Efectuarea tranziţiei de la ”de ce” la ”ce” poate face diferenţa între a fi o victimă şi a fi o persoană de succes".
 

 

TITLURILE ZILEI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici