Un singur videoclip a generat venituri de peste 8 milioane de dolari pentru YouTube - VIDEO

Unul dintre succesele muzicale ale anului 2012 a generat venituri de 8 milioane de dolari pentru YouTube, după ce a fost vizionat de peste un miliard de ori, a anunţat compania Google, care deţine site-ul.

570 afișări
Imaginea articolului Un singur videoclip a generat venituri de peste 8 milioane de dolari pentru YouTube - VIDEO

Un singur videoclip a generat venituri de peste 8 milioane de dolari pentru YouTube

Clipul "Gangnam Style", al cântăreţului sud-coreean Psy,  a generat venituri de 8 milioane de dolari pentru YouTube.

Directorul financiar al Google, Nikesh Arora, a făcut public acest lucru într-o conferinţă de presă după publicarea rezultatelor financiare ale grupului pe ultimul trimestru al lui 2012, vorbind şi despre posibilitatea de a obţine încasări publicitare din platforma YouTube.

Veniturile publicitare generate de videoclipurile populare pe site sunt împărţite cu creatorii de conţinut.

În decembrie, clipul "Gangnam Style" a depăşit pragul de un miliard de vizualizări pe YouTube, iar marţi acesta afişa 1,23 miliarde de vizualizări.

În ascensiunea lui fulminantă, "Gangnam Style" a depăşit alte câteva videoclipuri celebre, precum "On the Floor" al cântăreţei Jennifer Lopez şi "Love the Way You Lie" al rapperului Eminem.

Parodiind viaţa bogătaşilor dintr-un cartier exclusivist din Seul, capitala Coreei de Sud, clipul a fost vizualizat sau parodiat la rândul lui de persoane celebre, precum preşedintele american Barack Obama, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi compatriot al rapperului Psy, Ban Ki-moon, artistul-disident chinez Ai Weiwei şi primarul Londrei Boris Johnson.

Psy, al cărui nume real este Park Jae-Sang, este cu adevărat adulat în ţara lui pentru succesul planetar al piesei sale şi a fost decorat în luna noiembrie 2012 cu una dintre cele mai prestigioase recompense naţionale, Ordinul Meritului Cultural Okgwan.

Pentru Coreea de Sud, cultura populară reprezintă o sursă potenţială de export, în condiţiile în care această ţară "suferă" încă din cauza faptului că produsele sale sunt umbrite de cele exportate de uriaşii ei vecini, China şi Japonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici