Un spectacol de teatru, regizat de Tricky şi pus în scenă de muzicienii săi, la Bucureşti (Video)

Tricky, alături de cinci muzicieni, a urcat, miercuri seară, pe scena Sălii Palatului din Capitală, regizând din umbră, dar cu precizie, un spectacol de "teatru muzical", pentru aproximativ 5.000 de spectatori.

20 afișări
Imaginea articolului Un spectacol de teatru, regizat de Tricky şi pus în scenă de muzicienii săi, la Bucureşti (Video)

Un spectacol de teatru, regizat de Tricky şi pus în scenă de muzicienii săi, la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu un decor simplu, dar scos în evidenţă prin luminile folosite, predominant mov şi roz, dar şi cu accente de roşu, portocaliu şi alb, care "răsunau" pe acordurile beat-urilor, cei şase artişti de pe scenă au interpretat roluri complexe, regizaţi fiind, mai mult din umbră, de Tricky, artistul britanic considerat un muzician vizionar, dincolo de convenţii şi curente sau stiluri.

Piesa de teatru, spusă pe două voci - a lui Tricky şi a artistei alături de care a concertat -, a oscilat între accente puternic electro şi melodii calde, vocea feminină, predominantă de-a lungul show-ului, fiind integrată pe fundalul muzical al celor patru instrumentişti.

Cu o prezenţă mai mult fantomatică, preferând să rămână în cea mai mare parte a concertului în întuneric, doar silueta putându-i fi zărită printre lumini, Tricky şi-a coordonat trupa cu precizie şi exigenţă, din punct de vedere instrumental show-ul fiind unul complex şi închegat.

Vocea artistului, recunoscut pentru maniera personală de a face muzică, a răsunat la începutul concertului, pentru ca pe parcursul acestuia să fie din ce în ce mai stinsă, la final acesta "revenind", simetric parcă, pentru ca show-ul să se încheie brusc, prin tăierea curentului.

După prima oră de concert, cei şase s-au retras pentru o pauză scurtă, revenind pe scenă în aplauzele publicului, pentru încă o oră de energie.

Şi, în apogeul energiei şi dansului - printre scaune, al publicului, şi pe scenă, al artiştilor -, muzica s-a întrerupt brusc, fără explicaţii, aprinzându-se luminile şi lumea părăsind sala în rumoare.

De-a lungul concertului, artistul s-a rezumat la a mulţumi publicului în repetate rânduri, singura modalitate de comunicare cu fanii fiind muzica.

Cei circa 5.000 de spectatori, adunaţi în neprimitoarea Sala Palatului, au fost "încălziţi" înainte de Tricky de trupa românească Bumbapa.

La sfârşitul concertului, părerile au fost împărţite în rândul celor prezenţi: a fost sau n-a fost Tricky la Bucureşti?

Citeşte mai multe despre Tricky.

Tricky - "Past mistake"

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici