Untold Festival prelungeşte campania de încurajare a donării de sânge. 500 de bilete, oferite gratuit

Untold Festival prelungeşte campania de încurajare a donării de sânge, în perioada 27 - 28 iulie, urmând ca primii 500 de donatori să primească pe loc bilete la evenimentul muzical de la Cluj-Napoca.

3258 afișări
Imaginea articolului Untold Festival prelungeşte campania de încurajare a donării de sânge. 500 de bilete, oferite gratuit

Untold Festival prelungeşte campania de încurajare a donării de sânge. 500 de bilete, oferite gratuit (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Organizatorii campaniei "Pay with blood" prelungesc perioada în care românii pot plăti biletul la Untold Festival donând sânge. Astfel, în perioada 27 - 28 iulie, primii 500 de donatori care merg să doneze sânge în Centrul de Transfuzie din Bucureşti primesc pe loc bilete la Untold Festival, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Campania de încurajare a donării de sânge "Pay with blood" a fost lansată pe 14 iulie, în parteneriat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină (INTS), şi s-a desfăşurat simultan în toate centrele regionale şi judeţene de transfuzie din întreaga ţara. În cele 11 zile de campanie, peste 900 de români şi-au plătit biletul la festival donând sânge.

"Prin campania 'Pay with blood', ne-am dorit să creştem gradul de conştientizare a nevoii reale de sânge la nivel de ţară şi să contribuim la creşterea numărului de donatori. În acelaşi timp, ne dorim să încurajăm donarea de sânge ca practică frecventă, mai ales, în rândul tinerilor din România. Mulţumim partenerului nostru oficial, Banca Transilvania, pentru implicarea în acest demers. Faptul că sute de români s-au alăturat iniţiativei ne face să fim încrezători în potenţialul de mobilizare existent la nivelul întregii comunităţi", spune Adrian Chereji, director de marketing şi comunicare al Untold Festival.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină, doar 1,7% dintre români donează sânge anual. Astfel, România se află printre ultimele trei ţări din Europa în privinţa numărului de donatori. În 2014, au fost donate la nivel naţional aproximativ 429.000 de unităţi de sânge. Acestea au fost procesate pentru obţinerea a aproximativ 110.000 de produse de sânge, cererea fiind de aproximativ 200.000.

Campania "Pay with blood" a fost dezvoltată de Untold Festival în parteneriat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină şi cu sprijinul McCann Bucureşti.

Untold Festival se va desfăşura în perioada 30 iulie - 2 august, la Cluj-Napoca, şi va aduce pentru prima dată în România, pe aceeaşi scenă, patru dintre cei mai îndrăgiţi artişti electro-dance-music din lume: Avicii, Armin van Buuren, David Guetta şi Dimitri Vegas & Like Mike.

Pe scenele festivalului de la Cluj vor urca 150 artişti internaţionali şi naţionali, printre care ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, Dj Premier, AronChupa, Foreign Beggars, Wilkinson, ANDYC, Tom Odell, John Digweed, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie, Duke Dumont, Michael Calfan, Lost Frequencies, Gentleman şi Gramatik.

Untold Festival este proiectul major de divertisment al programului Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeană a Tineretului, organizat de Federaţia SHARE Cluj-Napoca, în parteneriat cu organizaţia Student Plus, fondator al Federaţiei SHARE Cluj-Napoca. Festivalul este susţinut de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici