Val de furturi de iPhone-uri în Londra. Cum sunt sustrase noile smartphone-uri Apple

Londonezii se confruntă cu aproximativ 170 de furturi de iPhone-uri pe zi, o metodă foarte populară la ora actuală fiind tâlhărirea oamenilor aflaţi în mers, pe stradă, de către hoţi pe biciclete, potrivit cifrelor furnizate de Scotland Yard.

1884 afișări
Imaginea articolului Val de furturi de iPhone-uri în Londra. Cum sunt sustrase noile smartphone-uri Apple

Val de furturi de iPhone-uri în Londra. Cum sunt sustrase noile smartphone-uri Apple (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ellie Buchdahl, o studentă de 24 de ani, a povestit cum a căzut victimă unui astfel de jaf, la plecarea dintr-un restaurant, seara. "Scriam un SMS şi am ajuns la o trecere de pietoni. M-am uitat de maşini şi am început să trec, când mi-a tăiat calea o bicicletă, care aproape m-a doborât", a relatat ea.

Biciclistul a pedalat mai departe, însă a fost urmat de un altul, care i-a smuls fetei telefonul din mână.

Buchdahl a alergat după hoţ şi a strigat după ajutor, însă acesta mergea prea repede şi nu a putut fi oprit.

"M-am simţit atât de prost. N-am fost rănită fizic, dar mândria mi-a fost rănită", a mai spus ea.

Pentru cea păgubită, nu doar costul aparatului este o problemă, ci şi accesul la datele personale. Ellie Buchdahl avea aparatul de doar două săptămâni, de când reuşise să se angajeze ca jurnalist online, nu avea asigurare la el şi nu setase încă un pin.

"Pe un iPhone ai totul - Twitter, Facebook, e-mail. Tocmai îi trimisesem un mail unei prietene care vine în vizită şi îi dădusem adresa mea. Am fost îngrozită la gândul că şi hoţul ar putea s-o vadă", a spus fata.

Potrivit datelor Scotland Yard, în intervalul aprilie - septembrie, au fost sesizate 28.800 de furturi de iPhone-uri, acestea reprezentând aproximativ jumătate din numărul total de telefoane mobile furate în capitala Marii Britanii - 56.680, adică 337 pe zi, relatează The Evening Standard.

Tendinţa este întâlnită şi în SUA, la New York, unde numărul de furturi de iPhone-uri şi iPad-uri creşte cu 40%, potrivit Poliţiei. Aici, poliţiştii înregistrează aparatele achiziţionate, numele cumpărătorilor şi datele lor de contact.

La Londra, poliţiştii au primit iPad-uri cu aplicaţii de reperare prin satelit a aparatelor furate, pentru recuperarea acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici