Vedeta BBC Jimmy Savile a abuzat sexual 63 de persoane aflate la Stoke Mandeville Hospital

Jimmy Savile, fost prezentator vedetă al postului BBC, a abuzat sexual 63 de persoane internate sau aflate în vizită la Stoke Mandeville Hospital, iar o plângere oficială depusă împotriva sa de una dintre victime a fost ignorată de autorităţi, se afirmă într-un raport independent, citat de bbc.com.

294 afișări
Imaginea articolului Vedeta BBC Jimmy Savile a abuzat sexual 63 de persoane aflate la Stoke Mandeville Hospital

Vedeta BBC Jimmy Savile

Raportul afirmă că reputaţia de "prădător sexual" pe care o avea Jimmy Savile reprezenta de fapt "un secret deschis", întrucât era cunoscută de unii dintre angajaţii spitalului, dar acele informaţii nu au ajuns probabil până la urechile managerilor instituţiei.

O plângere oficială împotriva lui - realizată în 1977, de tatăl unei fetiţe în vârstă de 11 ani - ar fi ajuns totuşi la poliţie, spun autorii aceluiaşi raport.

Un raport separat afirmă că "elemente din povestea lui Savile" ar putea să se întâmple din nou.

Potrivit raportului despre Stoke Mandeville Hospital, din Buckinghamshire, victimele, care au fost abuzate din 1968 până în 1992, aveau vârste cuprinse între opt şi 40 de ani.

Abuzurile sexuale comise de Jimmy Savile variau ca formă, de la atingeri nepotrivite şi până la viol, inclusiv violarea unor copii cu vârste de până la 12 ani.

Jimmy Savile, o personalitate excentrică, care purta costume ţipătoare şi părul platinat, a realizat emisiuni de televiziune pentru copii şi adolescenţi din anii '60 şi până la începutul anilor 2000 la BBC. El este cunoscut şi pentru angajamentul său faţă de acţiuni de caritate, lucru pentru care a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a şi decorat de papa Ioan Paul al II-lea. Savile a murit la vârsta de 84 de ani, în 2011.

BBC este suspectat că a trecut cu vederea unele fapte ale realizatorului.

Scandalul a izbucnit după difuzarea de către postul ITV, la începutul lui octombrie 2012, a unui documentar în care cinci femei afirmă că au fost agresate sexual de Jimmy Savile pe când erau minore. Ulterior, mărturiile cu privire la presupuse abuzuri s-au multiplicat.

După ce poliţia britanică a deschis ancheta vizând faptele lui Jimmy Savile, mai multe vedete din televiziunea şi radioul public al Marii Britanii din acea perioadă au fost arestate şi puse sub acuzare pentru abuzuri sexuale şi atentat la pudoare, inclusiv asupra unor minori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici