Veneţienii au pus în scenă funeraliile oraşului lor - FOTO

Câteva sute de veneţieni au pus în scenă, sâmbătă, o ceremonie funerară pentrul oraşul lor, al cărui număr de locuitori a ajuns sub 60.000.

17 afișări
Imaginea articolului Veneţienii au pus în scenă funeraliile oraşului lor - FOTO

Veneţienii au pus în scenă funeraliile oraşului lor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un cortegiu de gondole purtând sicrie goale, decorate cu jerbe enorme, a traversat oraşul, ceremonia fiind marcată şi de muzică şi poezie în dialect veneţian.

"Vrem să sensibilizăm oamenii cu privire la problemele oraşului nostru. La Veneţia, casele costă de două ori mai mult decât pe continent, este mult prea mult pentru clasa de mijloc", a declarat Pierluigi Tamburrini, purtătorul de cuvânt al asociaţiei Venessia.com, care promovează cultura locală şi care a organizat evenimentul.

El a mai precizat că asociaţia urmăreşte ca municipalitatea să se ocupe mai mult de locuitori şi refuză "monocultura turistică actuală". "Trebuie dezvoltate şi alte sectoare", a spus Tamburrini.

Cu ocazia acestei reuniuni inedite a veneţienilor, Polytechnic Institute of Massachusetts, SUA, a recoltat ADN-ul acestora pentru un proiect de cercetare a originilor populaţiilor Europei Centrale şi Occidentale, derulat de National Geographic Society. Însă numai bărbaţii ai căror părinţi şi bunici erau veneţieni au putut participa la studiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici